4 tips voor een kleine keuken

tips-voor-een-kleine-keuken

Wie het breed heeft, kan het breed laten hangen. Consumenten met een groot budget kunnen op KeukenErvaringen.nl dan ook veel inspiratie opdoen. En als ze willen, kunnen ze hun hele budget wel opmaken.We zijn echter niet alleen een keukenblog voor grote, luxe of moderne trends. Wie een kleine keuken wil of moet, kan ook zeker aan z’n trekken komen. In dit artikel geven we je tips waarmee je een kleine keuken een groots effect geeft.

Kleine keukens

Wie de keukenshowrooms bekijkt en keukenbladen leest, krijgt al snel het idee dat een grote keuken dé norm is. Natuurlijk biedt een grote keuken veel ruimte en veel mogelijkheden, maar de praktijk leert dat er meer kleine keukens zijn dan grote keukens. Toch kun je met een kleine keuken ook een prachtig én praktisch resultaat behalen. Door de ruimte optimaal te benutten en door strategische keuzes te maken, krijg je een praktische keuken die zelfs groter kan lijken dan hij is.
We helpen je graag op weg met de onderstaande tips.

Tip 1: Kies voor een lichte keuken

In een kleine ruimte is licht erg belangrijk. Wie kiest voor een lichte keuken, haalt licht binnen. Daardoor lijkt de ruimte al minder klein dan hij is. Bovendien geeft een lichte keuken ook psychologisch en gevoelsmatig “verlichting”: een donkere of zwarte keuken lijkt veel pompeuzer en past gevoelsmatig ook al snel minder goed in een kleine ruimte.
Kies dus voor een lichte keuken. Een witte keuken heeft het grootste effect.
Je kunt natuurlijk wel kiezen voor een aanrechtblad met een andere kleur of voor accenten in contrastkleuren. Je doet daarmee geen afbreuk aan de lichte kleur van de keuken maar geeft ‘m juist extra karakter.

Tip 2: Benut de ruimte optimaal

Het lijkt een inkoppertje, maar zo simpel is het niet helemaal. Natuurlijk moet je je ruimte optimaal benutten, maar daarvoor zijn meer mogelijkheden dan je op het eerste gezicht denkt. Als je de beschikking hebt over verspringende wanden of over holten en nissen, kun je die benutten voor je keukenapparaten. Zet bijvoorbeeld je koelkast en diepvries in een nis. Zo benut je die ruimte optimaal en voorkom je dat je kostbare ruimte invult met grote apparaten.

Tip 3: Creëer rust en eenheid

Wie wel eens in een huis komt van iemand met een drukke smaak, zal ervaren dat hij/zij snel wordt afgeleid en dat je geen enkele rust krijgt in je hoofd.
Rust is belangrijk en ook goed te realiseren. Als je kiest voor een zwart koffiezetapparaat, een witte waterkoker en een magnetron van rvs, zal de eenheid en rust in je keuken snel verdwijnen.
Kies daarom voor apparaten in dezelfde stijl of zelfs uit dezelfde productserie. Je keuken krijgt daarmee meer rust en zal een stuk professioneler ogen.

Tip 4: Denk creatief

Deze tip past een beetje bij tip 2, hierboven. Door op een creatieve manier te denken, kun je veel mogelijkheden benutten. Heeft je keuken ergens een schuin hoekje? Plaats daar dan kleine voorwerpen, zoals potten en bekers, in. Zie je ergens een langwerpige nis waar je niet zoveel mee kunt? Gebruik ‘m voor je flessen.
En is een ruimte echter nergens voor geschikt? Overweeg dan om ‘m af te timmeren. Je creëert daarmee rust én voorkomt dat er veel stof in je keuken sluipt.

Met deze tips wordt zelfs de kleinste keuken een wonder van creativiteit en design!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel