5 manieren om je kookeiland meer stijl te geven

Een-kookeiland---hoeveel-ruimte-heb-je-nodig.jpg

Een kookeiland vormt vaak het knooppunt in huis – en zeker in je keuken. Afhankelijk van hoe je het kookeiland inricht, kan het de favoriete hangplek van al je huisgenoten worden. Wil je dat uitbuiten of wil je het kookeiland nog socialer maken? Een kleine facelift kan dan wonderen doen. In dit artikel zetten we 5 manieren om je kookeiland meer stijl te geven op een rijtje.

Waarom zou je je kookeiland een facelift geven?

Eerlijk is eerlijk, een kookeiland is van zichzelf al prachtig. Je koopt het kookeiland in een bepaalde stijl en wilt hem natuurlijk niet meer verpesten. Toch kun je het kookeiland met wat details of accessoires nog meer tot zijn recht brengen. Dat is vooral nuttig wanneer je erop uitgekeken raakt of wanneer je ontdekt dat bepaalde keuzes in de keukenzaak toch niet zo mooi uitpakten als je had gedacht.
Natuurlijk kun je de tips in dit artikel – waar mogelijk – ook al toepassen in samenspraak met de keukenzaak. Dat scheelt je tijd, geld en energie achteraf.

Geef je kookeiland meer kleur

Wil je wat meer kleur in de keuken? Dan kun je natuurlijk kleurrijke accessoires toevoegen of de keuken opnieuw in de verf zetten. De eerste methode is wellicht niet zo effectief, terwijl de tweede wel heel erg overdreven kan zijn.

Ons advies: kies voor grote kleurrijke voorwerpen, zoals felgekleurde stoelen of barkrukken. Durf je het wel aan om je kookeiland te schilderen? Volg dan de tips in dit artikel.

Kies voor spiegels

Veel consumenten willen een kookeiland dat opvalt in hun keuken. Wil je dat juist niet, dan kun je kiezen voor spiegels. Dat klinkt heel tegenstrijdig, maar het werkt: spiegels weerspiegelen de huidige kleuren van je keuken, waardoor er veel meer een eenheid ontstaat tussen het keukenblok en de rest van de keuken. Bovendien wordt de keuken door de reflecties een stuk lichter.

Wil je antieke charme, kies dan voor glas met een antieke afwerking. Let op: spiegels zijn van glas, dus je moet wel zorgen dat de keuken veilig blijft.

Gebruik meer hout

Je kunt je kookeiland ook visueel lichter maken door gewoon licht hout aan te brengen. Dit kan heel stijlvol zijn wanneer je al een houten vloer hebt. Heb je echter een donkere houten vloer, dan zal hout rondom je kookeiland weinig licht toevoegen.

Bovendien loop je het risico dat de ene houtnerf niet bij de andere past. Dat werkt dan alleen maar averechts.

5-manieren-om-je-kookeiland-meer-stijl-te-geven-1

Nog meer hout: lambrisering

De meeste kookeilanden zijn niet zo heel groot. Heb je het echt getroffen met je keukenruimte, dan kun je zomaar een eiland van 5 vierkante meter (of groter!) neerzetten. Dat lijkt al snel plomp en massief, maar met lambrisering kun je veel goedmaken. Lambrisering (of gewoon verticale planken) breken het massieve karakter, waardoor het kookeiland beter in verhouding lijkt. Kies wel voor een kleur die past bij de rest van je keuken …

Zoek naar eenheid

We schreven het al: een kookeiland moet vaak opvallen. Je kunt ook juist het tegenovergestelde doen (net als bij de spiegels): geef het kookeiland de stijl van je meubels in plaats van andersom. Daardoor lijkt hij een stuk knusser en krijg je nog meer eenheid. Soms is een extra pootje of plank aan het kookeiland al genoeg. Op zoek naar inspiratie? Neem eens een kijkje in de showroom.

5-manieren-om-je-kookeiland-meer-stijl-te-geven-2

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel