5 voordelen van DownDraft-afzuigsystemen

downdraft afzuiging

DownDraft-afzuigsystemen worden steeds populairder. Daarom komen steeds meer fabrikanten met een downDraft-systeem. We beschreven al eerder voordelen en nadelen van downDraft-systemen, maar in dit artikel gaan we alleen in op de voordelen. Wil je weten hoe een downDraft-systeem werkt? Daarover lees je hier.

Voordeel 1: directe afzuiging

Hoe verder een kookdamp door je huis kan trekken, hoe meer vocht, vet en geur er door je huis verspreid raakt. Nu hoef je daar bij een krachtige afzuigkap boven je kookplaat niet heel bang voor te zijn. Toch zorgt een krachtige downdraft voor nog minder overlast omdat dampen direct het aanrechtblad ingezogen worden.

Voordeel 2: lawaai onder je keukenblad

Een afzuigkap maakt herrie. Hoewel veel fabrikanten van afzuigkappen op dat gebied grote sprongen vooruit maken, blijft geluid een heikel punt. Ook een downdraft-afzuigsysteem maakt lawaai. Omdat je er met je hoofd zo’n 70 cm boven staat heb je er minder last van dan wanneer je met je hoofd zo’n 15 cm onder een traditionele afzuigkap staat. Dat ga je merken…

Voordeel 3: energiebesparing

Een traditionele afzuigkap zuigt veel lucht weg uit je keuken. Bij een krachtige afzuigkap kan dat wel 1000 m3 per uur zijn. We denken er niet over na, maar doordat je meer lucht afzuigt, moet je ook harder stoken om je keuken op temperatuur te houden. Met een downdraft-systeem zuig je minder warmte weg (hoewel dat ook per situatie en systeem zal verschillen). Dat scheelt je vast in je stookkosten.

Voordeel 4: vrije ruimte

Het is onze ervaring dat een schouw snel in de weg hangt: je kunt er je hoofd tegen stoten, kijkt er tegenaan of hebt gewoon altijd iets om voor uit te kijken. Een downdraft heeft dat probleem niet. Bovendien hoef je het keukenblok niet meer langs de wand te zetten, zodat je de keuken helemaal naar eigen smaak kunt inrichten. Ideaal!
downdraft afzuiging

Voordeel 5: het design

Eerlijk is eerlijk, een traditionele wasemkap is vaak groot en niet enorm mooi. Nu zijn er diverse oplossingen, waarover we onlangs al schreven . Toch blijf je altijd met een grote schouw/afzuigkap zitten. Met een downdraft is dat verleden tijd: het systeem valt sowieso op maar is bovendien een stuk fraaier vormgegeven. En omdat een downdraft in weinig keukens misstaat, hoef je geen designkeuken te zoeken om ‘m toch te krijgen!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel