Aanrechtblad met betonstructuur: materialen en trends

Wat-kost-een-aanrechtblad-beton

Een betonnen aanrechtblad is het pronkstuk in menig nieuwe keuken. Beton is een prachtig natuurlijk materiaal met een ruwe, industriële uitstraling. Inmiddels zijn veel nieuwe materialen geïntroduceerd die deze betonlook feilloos nabootsen. Zo heb je vooral de lusten en niet de lasten van een betonnen werkblad. 

De voor- en nadelen van een betonnen aanrechtblad

Een aanrechtblad van echt beton ziet er fantastisch uit. Voor de handige doe het zelf-er is het een mooie uitdaging om zelf een betonnen aanrechtblad te gieten en zo veel geld te besparen. Hoe mooi ook, aan een werkblad van echt beton kleven enkele nadelen. Zo is het gigantisch zwaar waardoor je keukenkastjes wel erg stevig moeten zijn om het gewicht te kunnen dragen. Ook is beton een kwetsbaar oppervlak. Het kan goed tegen hitte en is slijtvast, maar pas op met vlekken! Doordat beton poreus is zijn vlekken vrijwel onuitwisbaar.

De sfeer van ècht beton met de voordelen van moderne materialen

Een veel gekozen alternatief is een aanrechtblad met betonstructuur. Dit heeft de uitstraling van een authentiek betonnen aanrechtblad, zonder alle nadelen. En keuze genoeg! Van composiet tot keramiek of Dekton. Met de praktische kwaliteiten van deze hedendaagse materialen is je ‘betonnen’ werkblad erg functioneel. 

Een aanrechtblad met betonlook maakt elke stijl af

Het aanrechtblad is nu eenmaal de blikvanger van de keuken. Het juiste materiaal en de juiste kleur kiezen is dus niet gemakkelijk. Dat beton een blijvertje is komt omdat het zich lijkt aan te passen aan elk interieur en daarom goed gedijt in elke stijl. Combineer het met RVS of zwart-matte kraan voor de industriële look. Of creëer een warme woonkeuken door beton te combineren met serene wit- of aardetinten. 

Betonstructuur aanrechtblad: van glad en verfijnd tot ruw en robuust

Natuurlijk: de ene betonkleur is de andere niet. Betonlook aanrechtbladen zijn er in vele soorten en maten met veel variaties in kleurstellingen en robuustheid. Glad en verfijnd of ruw en onafgewerkt. Sommige aanrechtbladen met betonstructuur hebben echt reliëf, met voelbare en zichtbare deuken. Dit geeft je keuken een stoer en onafgewerkt karakter. Wil je een meer verfijnde look kies dan liever voor een egaal geborsteld oppervlak. De assortimenten van bekende fabrikanten als Jetstone of Arte zijn eindeloos.

Tip: Ga in de showroom kijken naar de werkelijke uitstraling van het aanrechtblad. Kleuren zien er in werkelijkheid vaak anders uit dan op beeld. Beleef de kleur en voel de structuur, zo kun je je echt een voorstelling maken van jouw droomkeuken. 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel