Aanrechtblad van gehard glas schoonmaken

aanrechtblad van gehard glas schoonmaken

Het aanrechtblad van gehard glas bestaat nog niet heel lang en is ook nog niet het meest populaire product dat we kennen. Dat heeft diverse redenen: allereerst was de designtrend tot voor kort nog niet in. Daarnaast is een werkblad van gehard glas duur en kwetsbaar. En ten slotte moet hij wel in je interieur passen.
Wie wel een aanrechtblad van gehard glas koopt, krijgt iets praktisch in handen. Maar goed bijhouden is een must. Daarom geven we je in dit artikel wat tips.

Aanrechtblad van gehard glas: voordelen en nadelen

Een aanrechtblad van gehard glas kan erg mooi zijn, maar moet wel in je keuken passen. Wie kiest voor gehard glas omdat hij het zo mooi vindt, moet dan ook kiezen voor een bijpassende keuken. Dat maakt het plaatje compleet.
En wie dat plaatje compleet heeft, heeft een praktische keuken. Een aanrechtblad van gehard glas is namelijk waterdicht, hygiënisch en duurzaam.
Daar staat tegenover dat een aanrechtblad van gehard glas wel kwetsbaar is en duur. En wie niet tegen vlekken kan, zou eigenlijk geen aanrechtblad van gehard glas moeten kopen.
Toch kan zelfs de ergste schoonheidsfetisjist wel kiezen voor gehard glas, als hij maar de juiste
schoonmaakprocedures en –ritmes hanteert.

Een aanrechtblad van gehard glas schoonmaken

Op een aanrechtblad van gehard glas zie je echt alles. Daarom moet je ‘m regelmatig schoonmaken. Vuil en vlekken ruim je het liefst op zodra ze er zijn: dat is het makkelijkst en voorkomt frustraties. Om je aanrechtblad vetvrij te maken, kun je gewoon glasreinigers of multireinigers gebruiken. Heel handig, maar pas wel op dat ze niet krassen: dan help je in één keer je aanrechtblad om zeep. Nadrogen kan met een niet-pluizende doek of met een keukenpapiertje.
Heb je last van hardnekkige of aangekoekte vlekken? Gebruik dan niet-schurende, huishoudelijke, schoonmaakmiddelen. Natuurlijk zijn schuursponsjes en vloeibare schoonmaakmiddelen, zoals CIF, not done…

Glaspasta

Kalk op je aanrechtblad van gehard glas kun je het beste verwijderen met een natuurlijk azijn. Is je aanrechtblad licht beschadigd? Gebruik dan een zogenaamde glaspasta. Deze kun je op je aanrechtblad aanbrengen en uitwrijven. Krasjes en butsen verdwijnen dan en zijn niet meer terug te vinden. Glaspasta helpt helaas niet voor grotere beschadigingen maar die kun je wellicht in overleg met je fabrikant polijsten.
Heb je zelf nog tips? Deel ze dan hieronder!

 

 

 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel