Aanrechtblad van gezandstraald hout

aanrechtblad gezandstraald hout

De redactie van KeukenErvaringen.nl werd gewezen op een nieuw fenomeen dat een nieuwe trend kan worden: gezandstraalde houten aanrechtbladen. Gezandstraalde bladen worden in diverse situaties toegepast, zoals voor tafels, breakfastbars, bartops, achterwanden en aanrechtbladen. De toepassing ervan in aanrechtbladen is uniek. We bespreken de voordelen en nadelen van gezandstraald hout.

Wat zijn werkbladen van gezandstraald hout?

Werkbladen van gezandstraald hout zijn in principe gewone nieuwe massiefhouten aanrechtbladen. In tegenstelling tot een gewoon aanrechtblad ondergaan ze echter een extra behandeling waardoor de uitstraling aangepast wordt. Het hout wordt gezandstraald, waarbij onder hoge druk minuscule zandkorrels tegen het hout worden gespoten. Het resultaat van het zandstralen is een duidelijk voelbaar en decoratief reliëf tussen hardere en zachte jaarringen in het hout. De aanblik van een aanrechtblad van gezandstraald hout is daarom identiek aan de aanblik van drijfhout en van hout dat aanspoelt op het strand.

De voordelen en nadelen van gezandstraald hout

Het zandstralen geeft het blad een unieke uitstraling. Door de behandeling krijgt het blad een stoer en ruw uiterlijk. Het laat zich dan ook prima combineren met andere materialen. Van zandstralen wordt het hout dus niet beter of slechter. Wie kiest voor een gezandstraald aanrechtblad ervaart dus niet perse voordelen boven andere soorten aanrechtbladen.

Door het zandstralen zijn duidelijke nerven te zien en voelen. Deze nerven zullen per houtsoort verschillend aanvoelen. Een keukenblad in gezandstraald hout wordt door de leverancier niet direct aanbevolen. Door de structuur zal het lastiger zijn om kruimels en andere materialen te verwijderen waardoor vuil in de nerven achter kan blijven. Een groot voordeel heeft u wel met een houten blad; achtergebleven bacteriën worden gedood door de enzymen die in het hout aanwezig zijn.

 

gezandstraald houten aanrechtblad

gezandstraald hout (bron Spekva)

 

Bron: spekva.com

Stel hier uw vraag

 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel