Aanrechtblad van verschillende materialen

Aanrechtblad-van-verschillende-materialen

We kunnen allemaal zo vijf verschillende soorten aanrechtbladen opnoemen: graniet, keramiek, kunststof, glas, eh … beton. Daarmee hebben we ze natuurlijk lang niet allemaal gehad, maar toch.
Hoewel het heel uiteenlopende materialen zijn, hebben ze allemaal een ding gemeen: ze bestaan uit een bepaald materiaal met specifieke eigenschappen. Die materialen hebben allemaal hun voordelen en nadelen (lees bijvoorbeeld over keramiek, granieten aanrechtbladen of een aanrechtblad van kunststof). Silgranit PuraDur zit heel anders in elkaar: dit werkblad probeert de beste eigenschappen van uiteenlopende materialen te combineren. Interessant!

Silgranit PuraDur

Silgranit PuraDur, afgekort tot Silgranit, is een product van Duitse bodem dat nog niet zo lang op de markt is. Het aanrechtblad wordt geproduceerd door Blanco, een specialist in aanrechtbladen van composiet. Dat verklaart gelijk de herkomst van Silgranit. Composiet aanrechtbladen vormen immers een mengeling van hars en natuursteen. Wie daar de juiste kennis en materialen voor heeft, kan ook eens verder kijken en een nieuw product ontwikkelen. Dat gebeurde dus in Duitsland …
Silgranit bestaat namelijk uit verschillende grondstoffen. Allereerst is er graniet, dat door zijn harde oppervlak voorkomt dat het aanrechtblad bekrast kan raken of kan gaan splinteren. Daarnaast is er acryl, dat zorgt dat alle materialen de rest van je leven aan elkaar blijven hangen. Ook het oppervlak is gemaakt van acryl. Dat levert zelfs de benaming ‘zijdezacht’ op – waar vind je zo’n aanrechtblad?
Blanco beweert dat Silgranit onderhoudsvriendelijk, hittebestendig tot 280 oC, krasvrij en duurzaam is.

Aanrechtblad met verschillende materialen

Klinkt allemaal goed, die eigenschappen. En eerlijk is eerlijk: Silgranit ziet er ook gewoon mooi uit. Je kunt ‘m in 9 kleuren bestellen en zelfs een bijpassende kraan kiezen. Het aanrechtblad laat ook alle concurrenten achter zich: keramiek is wel hittebestendig en krasvast, maar minder onderhoudsvriendelijk en ook nog eens poreus. Composiet is niet poreus en wel krasvast, maar weer niet hittebestendig. Silgranit voorziet ongetwijfeld in een behoefte, maar vaak zie je die behoefte pas als je problemen krijgt met je aanrechtblad. En waarschijnlijk moet je voor een Silgranit-aanrechtblad diep in je buidel tasten. Maar ja, dan heb je ook wat moois.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel