Afzuigkap op maat

afzuigkap-op-maat-wave

Afzuigkappen zijn moeilijke dingen. Ze zijn onmisbaar maar vormen in veel gevallen niet de juiste combinatie van ontwerp en techniek. Met andere woorden: om de juiste techniek in je keuken te hebben, moet je soms kiezen voor een afzuigkap die je niet zo mooi vindt. En vind je wel een mooie afzuigkap, dan bestaat de kans dat je inboet qua techniek.
Wave Kitchen Products wil daar een eind aan maken.

Zelf je eigen afzuigkap samenstellen

Wave Kitchen Products biedt als één van de eerste partijen, zo niet de eerste partij, op de Europese markt consumenten de mogelijkheid om zelf hun afzuigkap samen te stellen. Via www.wavecustommade.nl kunnen consumenten in acht stappen hun ideale afzuigkap maken. Ze kiezen eerst voor een soort (afzuigkap aan de wand of aan/in het plafond). Daarna volgen keuze mogelijkheden voor een model (Wave 662 of 682), de ruimte in het plafond, de circulatie (recirculatie of afvoer), maat, kleur, motor en verlichting. Ten slotte volgt de prijs.
Uniek is dat je zelf alle maten kunt kiezen. Bovendien kun je een afzuigkap kiezen in je eigen RAL-kleur. Het resultaat is dus altijd een afzuigkap op maat, afgestemd op je wensen en nergens anders ter wereld te vinden. Goed idee van Wave!

Wave Custom Made – voordelen en nadelen

De grootste voordelen van een Wave-afzuigkap op maat zitten ‘m in het maatwerk en de unieke afzuigkap die je kunt samenstellen. Er hoeft dus geen enkel huishouden ter wereld te zijn met dezelfde afzuigkap als jij!
Tegelijkertijd hoef je je bij de bouw van een nieuw huis niet te laten beperken door standaardafmetingen en bouwnormen: je doet wat je wilt en je kiest wat je wilt!
Alles heeft echter z’n prijs. We configureerden natuurlijk zelf ook een afzuigkap en onze simpele uitvoering kostte al € 1934. Een maatwerkafzuigkap is dus niet voor iedereen weggelegd…
Een ander punt is dat je altijd een Wave-afzuigkap krijgt. Natuurlijk hoeft dat absoluut geen bezwaar te zijn, maar wie gehecht is aan een ander merk heeft dus een probleem: hij/zij heeft geen andere keus.
Wie zich daar niets aan gelegen laat liggen, krijgt echter een kwalitatieve afzuigkap waar hij veel plezier aan gaat beleven.

Maatwerkafzuigkappen de toekomst?

De online configurator van Wave is een kleine revolutie. Het merk laat zien dat het niet denkt vanuit zijn eigen assortiment, maar vanuit de consument. Dat wat de consument wil, is bepalend.
Die trend is al veel langer gaande, maar in keukenland en op het gebied van technologie zien we het nog niet zo veel. Nu dus wel.
We verwachten dat de online configurator je als consument nog wel wat kansen biedt. Je kunt niet alleen je eigen afzuigkap samenstellen, maar je configuratie ook bij de keukenzaak voorleggen om te ontdekken wat zij je kunnen bieden. In combinatie met een maatwerkkeuken kun je dan grootse resultaten behalen.
En kan een keukenzaak je niet helpen? Dan heb je altijd een adresje waar je dus wel terechtkunt.
Afhankelijk van het succes van Wave Custom Made voorzien we dat ook andere merken met een soortgelijke oplossing komen. Zo krijg je als consument steeds meer mogelijkheden en sta je steeds een beetje sterker. Goede ontwikkeling, lijkt ons!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel