AGA Dual Control: AGA-fornuis volgens de nieuwste trends

Aga-dual-control-1

AGA is een merk dat staat als een huis. De vanouds Zweedse fabrikant van fornuizen heeft decennialange ervaring. In de achterliggende jaren was het merk wat onzichtbaar en dreef het op een groep echte liefhebbers. Inmiddels zien we het merk ook steeds meer ingang vinden onder “gewone consumenten”. De nieuwe AGA Dual Control-serie moet het merk daarbij een handje helpen.

AGA Dual Control: fornuizen in lange traditie

AGA Dual Control is een productlijn met echte telgen van de familie met AGA-fornuizen. De fornuizenlijn sluiten qua ontwerp nauw aan op de producten die we al van AGA kennen. De behuizingen zijn van gietijzer en de ovens zijn, net als alle oude AGA-fornuizen, altijd gebruiksklaar. Daardoor zijn de fornuizen ook geschikt voor iedereen die wel graag het oude karakter van een AGA-fornuis wil maar daarbij toch minder op heeft met de manier waarop AGA-fornuizen traditioneel werden gestookt.

Aga-dual-control-2

Nieuwe technologie in AGA-jasje

Nieuw in de AGA Dual Control-fornuizen is echter het gebruik van technologieën die moeten leiden tot een lager energieverbruik en tot lagere onderhoudskosten. Daarmee zijn de AGA-fornuizen wat toegankelijker gemaakt voor een breder publiek.
AGA Dual Control-fornuizen zijn verkrijgbaar met drie en vijf ovens. Om het energieverbruik in de hand te houden, zijn de modellen voorzien van een ‘lage energie’-stand. Ook kunnen ze worden uitgeschakeld.
De fornuizen zijn voorzien van twee kookplaten die onafhankelijk van elkaar kunnen worden in- en uitgeschakeld. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan een consument kiezen om de kookplaten uit te schakelen of in de spaarstand te zetten: er is dan genoeg omgevingswarmte, zodat de fornuizen niet op volle kracht hoeven te stoken.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel