Alles over het Etna fornuis

ETNA-RUSTIQUE-GASFORNUIS-1927BRCA

Ben jij op zoek naar een Etna fornuis? Dan hebben we goed nieuws: de keuze is reuze! Als onafhankelijke blog over keukenervaringen met een serie over fornuizen mogen we een artikel over het Etna fornuis natuurlijk niet achterwege laten. Daarom deze keer een serie waarin de fornuizen van Etna centraal staan.

Over Etna, maker van fornuizen en andere keukenapparaten

Etna is een oer-Hollands merk. Het merk bestaat al 160 jaar en levert sinds jaar en dag uiteenlopende keukenapparaten, zoals kookplaten, magnetrons en fornuizen.
Het fornuis is één van de oudste producten die Etna levert: daar begon het namelijk mee. Inmiddels bestaat het merk Etna nog wel, maar het bedrijf behoort, samen met Pelgrim en ATAG tot ATAG Nederland B.V. Dat zien we een beetje terug in de stijl van de fornuizen, maar verder opereren de merken aardig zelfstandig.
De fornuizen van Etna kunnen worden ondergebracht in twee categorieën: vrijstaande fornuizen en inbouwfornuizen. In de eerste categorie kun je kiezen uit vier modellen, in de tweede categorie uit ruim tien.

Meer weten over fornuizen? Ons online magazine
” Wegwijs in fornuizenland ” t.w.v. € 24,95
Deze week nog GRATIS te ontvangen!

Etna fornuizen

Er is dus niet één soort Etna fornuis. In plaats daarvan richt Etna zich op twee verschillende markten: de gewone consumentenmarkt met consumenten die een vrijstaand fornuis willen, en de markt met consumenten die niet te veel willen betalen voor een opvallender fornuis.
Opvallend is dat je in beide categorieën goedkoop kunt slagen. Het goedkoopste vrijstaande fornuis, de Etna efe509wit kost maar € 360. En wil je liever een wat luxer fornuis, dan betaal je nog maar maximaal € 1499. Etna is daarmee qua prijzen te vergelijken met Bestron, Smeg en Siemens.

In onze serie over luxe fornuizen besteedden we veel aandacht aan het ontwerp van fornuizen. dat is niet vreemd want consumenten en leveranciers van fornuizen doen dat ook. De serie met inbouwfornuizen van Etna vormt daarop geen uitzondering. In deze serie vinden we stuk voor stuk gasfornuizen met een elektro-oven. Alle fornuizen staan op pootjes, zijn 90 cm breed en moeten zich qua design meten met andere merken.
Maar eerlijk is eerlijk, ze wijken toch wel sterk af van een fornuis van bijvoorbeeld Boretti of AGA. Tegelijkertijd zijn de fornuizen wel karakteristiek en prima wanneer de verwachtingen wat minder hooggespannen zijn. En verder zijn de fornuizen gewoon mooi.
We gaven al aan dat we de fornuizen sterk vonden lijken op de fornuizen van ATAG. Zo heeft de Etna 1983RVS wel veel weg van Atag’s FG9011EA. Persoonlijk vinden we de fornuizen van Etna mooier, maar je kunt wel zien dat ze een beetje familie zijn…

Zie ook hier het volledige overzicht van Nederlandse fornuizen merken.

Etna fornuis ervaring

Het verzamelen van ervaringen van Etna fornuizen is wat lastig: met zo’n uitgebreid assortiment kun je moeilijk specifiek ingaan op één fornuis. Daarom besteden we hier vooral aandacht aan algemene Etna fornuis ervaringen.
Consumenten op internet zijn niet uitsluitend tevreden over Etna producten. Op Tros Radar wemelt het bijvoorbeeld van negatieve berichten over verschillende producten.
Van een keukenleverancier begrepen we echter dat Etna wel vijf jaar garantie op haar producten geeft. Dat geeft wel wat vertrouwen: mocht er wat mis gaan, dan heb je altijd je garantie nog. En verder staat Etna toch wel goed aangeschreven. Over de prijs-kwaliteitverhouding zullen we dan ook niet zonder meer negatief zijn.

Heb jij positieve of negatieve ervaringen met Etna? Laat het ons hieronder weten!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel