Android in je oven

Schreven we eerder deze week over de opkomst van slimme keukenapparatuur die via de smartphone bediend kan worden, we zijn daar nog lang niet over uitgesproken. Steeds meer fabrikanten van keukenapparatuur bouwen koelkasten, ovens en andere apparaten rondom een besturingssyteem, zodat je zelfs geen smartphone meer nodig hebt. Hoewel veel producenten nog bezig zijn met concepten, introduceert ovenfabrikant Dacor de eerste echte Android-oven.

Android-keukenapparatuur: een logische stap

De toepassing van echter besturingssystemen in keukenapparatuur is een vrij logische stap. Na de knopjes kwamen de displays, touchscreens en sliders. Om keukenapparatuur nog slimmer, vernuftiger en beter te maken is het daarom nu tijd voor apparatuur die nog beter voor consumenten kan nadenken. Bovendien willen consumenten steeds meer gadgets. Een volledig werkende combimagnetron met beperkt kleurendisplay voldoet dan niet meer, hoe goed hij ook is.
Niet minder belangrijk is dat consumenten hun echte en virtuele levens steeds meer verweven. Wie zit er tegenwoordig niet op de bank te twitteren? Een leven zonder display en social media is bijna ondenkbaar geworden.
Dat consumenten voor Android als besturingssysteem kiezen is ook te begrijpen: het systeem is gratis, kan, in tegenstelling tot iOS, BlackBerry en Windows, makkelijk worden aangepast en heeft het grootste marktbereik van alle mobiele besturingssystemen.

Slimme keukenapparatuur: online en geïntegreerd

Ovenfabrikant Dacor heeft zijn Android-oven voorzien van een groot aanraakscherm met veel verschillende mogelijkheden. Zo beschikt de oven over wifi, bluetooth en Ethernet. In combinatie met wat handige apps haal je dus razendsnel recepten van je telefoon, computer of netwerkserver. Natuurlijk beschikt het wereldwijde web over nog veel meer recepten, zodat je snel de juiste instellingen kunt downloaden.
De oven combineert tegelijkertijd het beste van alle ovens die ooit werden ontwikkeld: hij beschikt over een zelfreinigingsfunctie, slow cook-modus en alle andere ontdooi-, opwarm- en stoomfuncties die je maar kunt bedenken. Is dat niet genoeg? Dan stel je toch lekker zelf alles in? Met My modes is alles mogelijk…
Ben je klaar en is het gerecht helemaal wat je wilt? Dan sla je het recept snel op, zodat je ‘m later snel weer kunt terugvinden. En natuurlijk deel je het recept via Twitter en Facebook.

Stel hier uw vraag

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel