Bedien de kraan met je elleboog of knie

Wi-TouchT DC Powered Wireless Faucet Controller

Wie de media een beetje in de gaten houdt, is zeker op de hoogte van de gevaren die altijd aan een keuken worden toegeschreven. Voedselveiligheid is één van de belangrijkste items ten aanzien van keukens en koken en juist met die veiligheid wordt het vaak niet zo nauw genomen. Bedrijven denken daar anders over en proberen consumenten bewust te maken van alle gevaren rondom voedsel en bacteriën. Toto USA bracht daarom iets nieuws op de markt: de Wi-Touch™ DC Powered Wireless Faucet Controller. Met dit apparaat bedien je de kraan met je elleboog (of knie; al naar gelang de positie waarin je het mechanisme monteert).

Wat is de Wi-Touch™ DC Powered Wireless Faucet Controller?

De Wi-Touch™ DC Powered Wireless Faucet Controller is een ontzettend lange en verwarrende naam voor een simpel maar geniaal mechanisme: een knop op je aanrechtblad, waarmee je de keukenkraan aan en uit zet. Vergelijk de knop met het mechanisme dat je veel tegenkomt in ziekenhuizen en andere openbare centra: met een druk op de knop open je de deur, zodat je moeiteloos door kunt lopen. De knop van de Wi-Touch™ DC Powered Wireless Faucet Controller is vergelijkbaar, maar heeft als speciale doel het aansturen van de keukenkraan. In de toepassing waarin wij hem zagen was hij op het keukenblad gemonteerd, zodat je de kraan met je elleboog aan en uit zet. Je kunt de knop echter ook aan de voorkant van je keuken monteren, zodat je de kraan met je knie of voet bedient.

Voordelen van een keukenkraan zonder hendel

Toto USA ontwierp de Wi-Touch™ DC Powered Wireless Faucet Controller speciaal om bacteriële ziekten te voorkomen. Wanneer je met je handen aan rauwe kip hebt gezeten, bedien je de kraan gewoon met je elleboog of knie, zodat er geen voedselresten aan de kraanhendel komen. Zo voorkom je dat je indirect voedsel besmet en ziek raakt. We zien echter meer voordelen: het mechanisme is ook gewoon handig voor situaties waarin je je handen vol hebt. Of wanneer je geen zin hebt om je handen te gebruiken. Of wanneer je je handen niet kúnt gebruiken. We zien echter meer kansen: met wat creativiteit kan het systeem ook worden toegepast voor kookpitten, zeepdispensers en alles wat er nog meer op je aanrecht kan staan. Dat maakt het systeem vooral voor mensen met een beperking erg handig..!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel