Benut je keukenhoek effectief met hoekkastladen

Heb je een hoekkeuken? Dan ken je waarschijnlijk het probleem van de keukenhoek: deurtjes die niet optimaal opengaan, een lastige hoekcarrousel of een functieloos frontje met daarachter loze ruimte. Elke keukenhoek vraagt, kortom, om een eigen aanpak. Om keukenhoeken beter te benutten levert Blum al een tijdje de Space Corner. KeukenErvaringen.nl bespreekt de Blum Space Corner.

Problemen met een hoekcarrousel

Veel mensen gebruiken de hoekcarrousel voor het opbergen van pannen en grote keukenapparaten. Dat is volgens ons ook de enige manier om de carrousel optimaal te benutten: hij is simpelweg te groot voor kleine voorwerpen, dus prima geschikt voor dingen die je anders toch maar in de weg staan of waarvoor je gewoon geen betere opbergruimte kunt vinden. Het gevolg is wel dat je alle meest gebruikte voorwerpen vooraan zet en de carrousel ver moet draaien om bij minder gebruikte voorwerpen te komen. Als je potten en pannen dan ook nog eens ergens achter blijven haken, komt alles je om de oren zeilen óf moet je diep het kastje in om het weer bij elkaar te rapen.

Blum Space Corner als alternatief voor de hoekcarrousel

Om de nadelen van de hoekcarrousel te ondervangen bedacht Blum, de Space Corner, een speciale hoekkast met laden. De Space Corner is erop gericht om de ruimte in de hoeken optimaal kunt benutten. De voorkant van de lade bevat een knik. Omdat de lade zich schuin in het aanrecht bevindt, is hij langer dan een normale, rechte lade. Daardoor is er meer ruimte voor het opbergen van keukengerei. Hoewel de Space Corner nog niet veel wordt ingezet, zijn de reacties van veel gebruikers enthousiast. Zo wordt de Space Corner gebruikt voor het opruimen van borden en bakjes. De schuine hoeken aan de voorkant van de lade lenen zich voor het opruimen van glazen en mokken.

Heb jij een Space Corner? Laat het ons weten en deel je reactie hieronder!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel