Bestron fornuis: ervaringen en informatie

Bestron-fornuis

In onze serie over fornuizen mag het Bestron fornuis niet ontbreken. Het Bestron fornuis is immers op veel plaatsen te verkrijgen. Bovendien is het Bestron fornuis betaalbaar, waardoor het erg in trek is bij consumenten die iets moois voor een relatief zacht prijsje willen hebben. In dit artikel bespreken we daarom het Bestron fornuis. Natuurlijk is er ook ruime aandacht voor Bestron fornuis ervaringen.

Het Bestron fornuis

Bestron is niet het allerbekendste merk. Toch biedt het merk een ruime keus op het gebied van huishoudelijke apparatuur. Het merk is van eigen, Hollandse bodem. Producten, zoals frituurpannen, mixers, kachels en Bestron fornuizen, worden in ’s Hertogenbosch ontworpen en in het Verre Oosten geproduceerd. Het merk omschrijft zichzelf als een internationaal beschermd merk dat staat voor moderne, krachtige elektrische klein -en groothuishoudelijke apparatuur”. Het merk bestaat inmiddels ruim 40 jaar en onderstreept graag dat het al meer dan 100 miljoen producten verkocht.
Het is daarom verbazingwekkend dat we er in Nederland weinig over horen. Dat betekent overigens niet dat de producten niet in Nederland verkrijgbaar zijn: diverse webwinkels en retailers verkopen het Bestron fornuis.

Bestron fornuis modellen

Het Bestron fornuis valt op door z’n design. Zo oogt het fornuis klassiek maar niet ouderwets. Het Bestron fornuis is in diverse afmetingen leverbaar en uitgevoerd in zilvergrijs of zwart. Het Bestron fornuis is daarnaast verkrijgbaar in twee afmetingen: 80 cm of 90 cm, dus ideaal voor de gemiddelde woning.
Wie zoekt naar een landelijk Bestron fornuis, zoekt tevergeefs: de fornuizen zijn alleen strak. Bovendien heeft elk Bestron fornuis maar één oven. Kortom: een Bestron fornuis vooral een oplossing voor iemand die iets opvallends in de keuken wil maar niet uit de band wil springen en er ook niet teveel geld in wil steken.
Bestron biedt bovendien niet heel veel keuze: op dit moment voert het merk maar vijf verschillende fornuizen. Dat kan genoeg zijn, maar is veel minder dan concurrerende merken doen.
Daar staat tegenover dat een Bestron fornuis heel betaalbaar is: de prijs voor een fornuis ligt rond de € 600 – € 700. Dat is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Smeg, Siemens en Bosch.

Bestron fornuis review

Het aantal Bestron fornuis reviews is wat beperkt. We plaatsen daarom hier de feedback over Bestron fornuizen die we konden vinden.
Overigens kan het aantal Bestron fornuis reviews wel wat zeggen over de marktpenetratie: het merk is niet heel bekend, waardoor het wellicht minder verkocht wordt, wat op zijn beurt weer minder reviews oplevert…

Wat we aan Bestron fornuis reviews hebben, is overigens niet negatief. Een enthousiaste gebruiker geeft het Bestron fornuis op alle fronten een score van 10 punten. Ook andere gebruikers zijn positief: zij beoordelen het fornuis met een score van 4,3 – 4,6 op een schaal van 5. Dat is een hoge score!
De meest gehoorde complimenten:

  • De oven is lekker ruim en snel op temperatuur;
  • De kookplaat is ruim genoeg voor 5 grote pannen;
  • De prijs/kwaliteitverhouding is goed;

De meest gehoorde klacht die we tegenkomen is dat het Bestron fornuis niet heel stabiel zou zijn: er zijn modellen waarvan de poten niet goed functioneren, waardoor het fornuis wat wankel staat. Niet handig, maar wel op te lossen..

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel