Blanco keukenkranen en accessoires in mat zwart

Black is beautiful. Dat vindt ook Blanco, het Duitse kwaliteitslabel van keukenkranen dat de minimalistische Linus mengkraan en de semi-professionele Catris-S Flexo kraan nu ook in satijnmat zwart aanbiedt. De zeepdispenser en trekknop in net dezelfde afwerking vervolledigen het stijlvolle totaalplaatje. Voor een keuken met cachet!

Hoeveel kost een keukenkraan?

Kraan aan, kraan uit. Van alle ‘toestellen’ in de keuken is de mengkraan waarschijnlijk het item dat je het vaakst bedient. En toch komt de keuze van de keukenkraan niet zelden op de laatste plaats, na de keukenmeubelen en ook na de elektrotoestellen. Trap niet in deze val en maak een overdachte keuze. Een goedkope keukenkraan kan achteraf voor heel wat frustraties zorgen en al snel tot vervanging leiden. Kies dus voor kwaliteit is het motto. Niet alleen de afwerking en het design maar vooral het binnenwerk is bepalend voor de kwaliteit en bijgevolg ook de prijs. Beknippel niet op de kraan én koop niet enkel met je ogen luidt het advies. 

Minimalistische Linus keukenkraan

Daarnaast blijft de keukenkraan uiteraard het esthetische puntje op de i van je keukendesign. Logisch dus dat ook deze keukenkraan onderhevig is aan de algemene keukentrend. Net daarom biedt het Duitse kwaliteitslabel Blanco de beproefde en minimalistische Lunis keukenkraan nu ook in de kleur satijnmat zwart aanbiedt. Deze mengkraan combineert een brede cilindrische basis met een slanke, rechthoekige uitloop. De hoge uitloop maakt het ook makkelijk om grote kookpannen en hoge vazen te vullen. Verkrijgbaar in twee uitvoeringen: met een vaste uitloop (Linus) en met een uittrekbare sproeikop (Linus S).

Linus keukenkraan

Semi-professionele keukenkraan

Liever geen uittrekbare sproeikop – met een slang die bij een overvolle onderkast al eens knel komt te zitten – maar wel graag een groot en flexibel sproeibereik? Dan is Blanco Catris-S Flexo keukenkraan een goede optie. Ook dit model wordt nu in een nieuwe matzwarte uitvoering aangeboden. Deze mengkraan is geïnspireerd op de professionele keukenkraan en heeft een flexibele sproeislang die zich eenvoudig in de houder van de kraan laat bevestigen. De twee knopjes op de sproeikop laten je de keuze tussen evenveel straalsoorten: een heldere en een bruisstraal. Om het totaalplaatje te vervolledigen, zijn niet alleen deze kranen maar ook de bijhorende zeepdispenser en trekknop – om de wastafel te ledigen – in een zelfde zwarte finish verkrijgbaar. 

Denk niet wit, denk niet zwart…

Ook al lijkt het wel al ‘zwart’ wat de klok slaat in keukenland, toch zijn heel wat consumenten nog eerder voorzichtig. Terecht, een keuken koop je nu eenmaal voor de komende 15 à 20 jaar. En vooral in een kleine keukenruimte kunnen donkere kleuren een beklemmend effect teweegbrengen. Geen zwart dan maar? Toch wel! Zo lenen deze nieuwe zwarte kranen zich voor tal van stijlvolle combinaties, bijvoorbeeld met hout, beton, keramiek of roestvrij staal. En zelfs met witte keukentoebehoren en lichtgetinte spoeltafels vormt zo’n matzwarte kraan een intrigerend duo. Combineren mag! Zo wordt jouw keuken pas helemaal uniek. 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel