Bora Pure: kookveldafzuiging als kleurrijke blikvanger in de keuken

Het is een feit: we geven allemaal graag een persoonlijke touche aan onze keuken. Dat weet ook Bora, die de innovatieve kookveldafzuiging Bora Pure beschikbaar maakt in 6 kleuren. Bovendien combineert deze productlijn strak design met onderhoudsgemak en een stille werking. 

Bora kwaliteit, voor elke keuken 

Deze Bora Pure is zowat het toegangsticket tot de kwalitatieve wereld van Bora. Een meer toegankelijke kookveldafzuiging voor elke keuken, zeg maar. Dit weliswaar zonder in te boeten aan de gekende Bora-kwaliteit. Bora Pure staat voor een strak vormgegeven inductiekookplaat met vier kookzones van 24 cm en een geïntegreerde centrale kookveldafzuiging. Wat meteen opvalt: de ronde instroomsproeier – lees afzuigrooster – is naast zwart ook verkrijgbaar in roségoud, oranje, rood, jade en blauw voor wie eens wat anders wilt. Ideaal voor wie zijn keuken van een persoonlijke toets wenst te voorzien.

Bora Pure is een unieke kookveldafzuiging die zich onderscheidt van de traditionele afzuigkappen door de manier waarop het lucht en geuren uit de keuken afzuigt. In plaats van een traditionele afzuigkap boven het kookvlak, bevindt Bora Pure zich op de kookplaat zelf en zuigt het lucht en geuren op via speciale roosters die zich onder de kookpannen bevinden. Dit betekent dat de lucht en geuren rechtstreeks van de kookplaat worden afgezogen, waardoor een efficiëntere en hygiënischere verwijdering wordt gegarandeerd.

Onderhoudsvriendelijke afzuiging

De verkoop van inductiekookplaten mét kookveldafzuiging zit in stijgende lijn, net trouwens als het aanbod. Logisch, de kookdampen worden afgevoerd vlak bij de plek waar ze ontstaan: aan de kookpotten en pannen. Efficiënt én discreet, want je hebt niet langer een schouwafzuigkap nodig die de doorkijk in je leefkeuken belemmert. Bora Pure zet niet alleen in op het efficiënt aanpakken van kookdampen en –luchtjes, ook aan het design én het onderhoudsgemak werd gedacht. Het inbrengen van de sproeier, het vetfilter en het uiterst efficiënte actieve-koolfilter – die geuren neutraliseert – is heel eenvoudig. In een handomdraai kun je het verzadigde kookstoffilter langs boven uitnemen en vervangen. Eigenlijk laten alle onderdelen die in contact komen met de kookdampen zich eenvoudig via de brede instroomopening verwijderen. Onnodig laden of plintlijsten te verwijderen en dat is mooi meegenomen. 

Automatische regeling van de afzuiging

Ook belangrijk: de afzuiging van de kookdampen wordt helemaal automatisch geregeld. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de juiste afzuigstand. Een leefkeuken vraagt niet alleen om een efficiënte maar ook een stille afzuiging. En inderdaad, Bora Pure blijkt ook op hoge stand uiterst stil. Dit is onder meer te danken aan de stille motor maar ook aan de optimale luchtgeleiding in het apparaat zelf. 

Afzuiging met luchtafvoer of recirculatie?

Noteren we tot slot dat Bora Pure zowel beschikbaar is als versie met luchtafvoer naar buiten als met een recirculatiefilter waarbij de gezuiverde lucht terug de keukenruimte in wordt geblazen en er dus geen warme lucht verloren gaat. Vooral met het oog op energie-efficiënt wonen wordt er steeds vaker voor deze laatste optie gekozen. En mooi meegenomen: dankzij de geringe toestelhoogte én het in het toestel ingebouwde recirculatiesfilter gaat er in de onderkast niet al te veel opbergruimte verloren. Veel plaats dus voor keukengerei, wat vooral in kleine keukens een belangrijk voordeel is. Zeggen onderstaande afbeeldingen je niet genoeg? Bezoek de showroom en bekijken alle mogelijkheden en kleuren.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel