Bora X Pure: kookveldafzuiging met een X-factor

Bora X pure

Het gaat snel bij Bora. Amper een jaar na de lancering van de Bora Pure inductiekookplaten met kookveldafzuiging wordt het gamma al aangevuld met een nieuwe productlijn: de Bora X Pure. De afzuiging kreeg een nieuw en opvallend design en zit ietwat verzonken in de kookplaat. Naast deze visuele upgrade noteren we ook een aantal extra functies die het koken er alleen maar aangenamer op maken.

Award winner

Het lijkt pas gisteren dat Bora op de vakbeurs Living Kitchen 2019 de vernieuwende reeks Bora Pure voorstelde. Het minimalistisch en vooral ook onderhoudsvriendelijk aspect van de kookveldafzuiging leverde de productlijn onder meer een Iconic Award en Good Design Award 2019 op. Amper een jaar na deze succesvolle lancering wordt het gamma alweer aangevuld met een nieuwe variant: de Bora X Pure. Deze onderscheidt zich in eerste instantie door het knappe en uitgepuurde design met weliswaar opvallende afzuiging die lichtjes verzonken zit in het midden van het kookvlak. Mooi én praktisch. Want dankzij het kantelmechanisme kan het esthetische mondkapje van de afzuiging makkelijk worden verwijderd en zonder vastklikken opnieuw worden teruggeplaatst. Zo eenvoudig als dat. Bekijk de Bore X Pure in de showroom en laat je bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen.

Bora X pure

Intuïtieve bediening

Zowel de kookveldafzuiging, de kookvelden als alle functies laten zich compact en intuïtief bedienen door het centrale touch bedieningsveld. Deze sControl – zo wordt de bediening genoemd – heeft een verticale slider die blauw oplicht. In stand-by modus is de bediening weliswaar nagenoeg volledig onzichtbaar, waardoor de elegante kookplaat perfect opgaat in het totaalbeeld van de keuken. Een discrete aanwezige die beantwoordt aan de strenge eisen van de eigentijdse keukenarchitectuur.

Bora X pure

Stille, efficiënte én onderhoudsvriendelijke afzuiging

Mooi, efficiënt én stil. Deze Bora X Pure gaat inderdaad prat op een zeer stille werking, ook op hoog vermogen. Daarvoor zorgt de geoptimaliseerde luchtgeleiding in combinatie met een geluidsarme en efficiënte motor. Net zoals alle afzuigsystemen met recirculatie – waarbij de gezuiverde lucht terug de ruimte in wordt geblazen – is ook deze Bora X Pure uitgerust met een actieve koolfilter om kookluchtjes te neutraliseren. Dankzij het eSwap-systeem laat deze koolfilter zich snel en eenvoudig vervangen via de opening bovenaan. Met slechts enkele handelingen wordt de verzadigde filter er langs boven uitgenomen, om daarna met een eenvoudige draaibeweging een nieuwe actieve-koolfilter te installeren. Dus geen gedoe met laden of plintlijsten die je eerst dient te verwijderen. Alle onderdelen die met de kookdampen in contact komen – ook de vetfilter – laten zich trouwens via deze brede opening eenvoudig verwijderen en reinigen in de vaatwasser. Ook mooi meegenomen: door de geringe inbouwhoogte van minder dan 20 cm en de geïntegreerde recirculatiefiltereenheid blijft er heel wat opbergruimte vrij in de onderkast voor pannen en potten.

Bora X pure

Kookcomfort met nieuwe 3-traps warmhoudfunctie

Net zoals bij de Bora Pure zorgen de grote inductiekookzones ook bij deze Bora X Pure voor een gelijkmatige verwarming van de paninhoud. Dankzij de brugfunctie kunnen de voorste en achterste kookzone bovendien aan elkaar gekoppeld worden. Nieuw voor deze Bora X Pure is de 3-traps warmhoudfunctie die je de keuze laat tussen drie standen met verschillende temperatuurniveaus. Warmhouden, garen of vloeibaar maken kan nu bij een constante temperatuur, zonder gevaar voor aanbranden. Noteer ook dat het vermogen van de kookveldafzuiging automatisch gestuurd wordt door de kookplaat. Dit betekent dat de kookveldafzuiging altijd rekening houdt met de kookzone met het hoogste vermogensniveau.

Bora X pure

Nieuw: potten aangepast aan kookveldafzuiging

Uiteraard is Bora lang niet de enige die uitpakt met nieuwe inductiekookplaten voorzien van geïntegreerde afzuiging. Bijna elk gerespecteerd inbouwmerk heeft ondertussen één of meerdere modellen in het gamma. Berghoff, een label gespecialiseerd in innovatief kook- en tafelgerei, speelt hier handig op in met een speciale en wereldwijd gepatenteerde ‘downdraft’ pottenreeks. Het slimme zit hem in het zijdelingse stoomventiel dat, mits je de kookpot juist op de kookzone plaatst, de kookdampen in de richting van de afzuiging stuurt. Gevolg: een efficiëntere afzuiging met minder vermogen en dus meteen ook een energiebesparing. De kwalitatieve Berghoff potten, die garant staan voor een uitstekende warmtegeleiding, worden geleverd met een bijhorend glazen deksel. De in de siliconenrand ingewerkte luchtkanalen stimuleren de luchtstroom en leiden de stoom in de juiste richting. Na het koken kan men het stoomventiel afsluiten door het deksel 180° of een halve slag te draaien. Zo blijft het gerecht langer warm en blijven de aroma’s en vitamines behouden. Meer weten én zien?

https://www.youtube.com/watch?v=Y_x0DLBkVas

Berghoff

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel