Boretti kookplaat met krachtige geïntegreerde afzuiging

Boretti-kookplaat-met-afzuiging-keuken

Nu de open keuken meer en meer deel uitmaakt van de leefruimte, willen we liever geen opvallende en lawaaierige afzuigkap meer. Hoe discreter, hoe liever. Dit verklaart de onstuitbare opmars van inductiekookplaten waarin de afzuiging geïntegreerd wordt. Ook Boretti heeft er nu één: een kookplaat met afzuiging én Octa inductiekookzones waarop je flexibel kunt koken, ook met grote potten en grillplaten.  

De afzuigkap als blikvanger? Kan nog steeds, bijvoorbeeld boven het kookeiland. Maar toegegeven: de eyecatchers van afzuigkappen verliezen aanzienlijk terrein. Dat doen ze vooral ten voordele van de discrete afzuiging die netjes in de kookplaat geïntegreerd zit. Deze maakt komaf met de kookdampen en –luchtjes waar ze ontstaat: vlak bij de kookpotten. De dampen krijgen niet langer de kans te stijgen en worden efficiënt naar beneden aangezogen. Zo goed als alle merken van keukentoestellen hebben er één of meerdere inductiekookplaten met geïntegreerde afzuiging in het gamma. Nu ook het Italiaanse Boretti dat met model MLIH83 het gamma aan kookplaten vervolledigt.

Design en kookcomfort

De Boretti kookplaat met afzuiging HLIH83 moet met zijn breedte van 83 cm zijn weg vinden naar een breed maar niettemin designminnend publiek, dat bovendien gesteld is op kookcomfort. We noteren 4 Octa inductiezones die 2 per 2 gekoppeld kunnen worden tot een groot kookveld waarop net zo goed een grillplaat past. Zoals het een kookplaat van dit kaliber betaamt, is ook deze uitgerust met een boosterstand, digitale timer, kinderslot en warmhoudstand. De motor van de afzuiging is gepositioneerd onder het kookoppervlak. En de kookplaat, met een geringe inbouwdiepte van 21 cm, kan worden geplaatst in een kast met een werkblad vanaf 65 cm diep en in een kookeiland met een plinthoogte vanaf 10 cm. 

Onderhoudsgemak

Met een inductiekookplaat gaat het snel. Wat met de afzuiging als je even niet oplet en er per ongeluk een kookpot overkookt? Een handig overloopreservoir van 700 ml voorkomt schade. Dit reservoir laat zich gemakkelijk ledigen door middel van een afvoertap aan de onderzijde. Wanneer je het afzuigrooster wegneemt, kan dit reservoir ook van bovenuit schoongemaakt worden, al is het wel niet uitneembaar. Wel gemakkelijk verwijderbaar zijn de vetfilters die gewoon in de vaatwasser mogen. 

Duurzame Boretti Plasmafilters

Niet onbelangrijk: deze kookplaat met afzuiging laat zich perfect combineren met een Boretti Puro Plasmafilter. Hiermee wordt de kookklucht ontdaan van geuren en onzuiverheden en terug de kamer ingeblazen. Door deze recirculatie hoeft de verwarmde binnenlucht met andere woorden niet naar buiten te worden afgevoerd maar blijft deze in huis. Hierdoor wordt je woning energiezuiniger. In tegenstelling tot een traditionele koolstoffilter, die ook geschikt is voor recirculatie van de lucht, heeft zo’n plasmafilter extra voordelen. Een Boretti Puro filter heeft een levensduur van 10 tot 15 jaar – afhankelijk van hoeveel en hoe je kookt – terwijl men een gewone koolstoffilter om de 3 maanden tot 12 maanden dient te vervangen. Duurzaam én onderhoudsvriendelijk. Een bijkomend voordeel van een Plasmafilter is dat deze ook andere onzuiverheden uit de lucht filtert en bijgevolg bijdraagt tot een gezond binnenklimaat. Een ‘ontzorgende’ filter waarvoor je uiteraard wel wat meer betaalt dan voor een gewone kookstoffilter. Een keuze die gemaakt dient te worden. 

Wil je meer weten over de Boretti kookplaat? Bezoek de showroom en wij adviseren je graag.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel