Daglicht in je keuken

Daglicht-in-de-keuken

Daglicht is belangrijk voor een mens. In daglicht zitten immers onmisbare vitamines. Niet alleen wordt je zonder daglicht depressief, je kunt er zelfs flink ziek van worden. Het is dan ook belangrijk om veel ramen in je huis te hebben. Want met kunstlicht kun je daglicht nooit vervangen.
Of toch? Solarspot bedacht een daglichtsysteem waarmee je meer daglicht in je huis en keuken brengt.

Wat is het Solarspot daglichtsysteem?

Solarspot is een vernuftig systeem dat bestaat uit koepels, buizen en plafonnières. Wanneer je kiest voor Solarspot wordt een koepel op het dak gemonteerd. Het daglicht dat door de koepel wordt opgevangen, wordt via buizen naar je woonruimten getransporteerd. Vervolgens kun je een plafonnière op de buizen aansluiten, zodat je kunt profiteren van daglicht op moeilijk te bereiken plekken.
Het daglichtsysteem wordt inmiddels toegepast in keukens, kamers en kantoren. De aanleg heeft wel wat voeten in de aarde, maar daar staat tegenover dat je voortaan bespaart op elektriociteitskosten.
Bovendien kun je overal profiteren van daglicht.

Solarspot in de keuken

Solarspot wordt expliciet genoemd als oplossing voor daglicht in de keuken. Daar kan het systeem zeker zijn dienst doen. Toch moet gezegd worden dat de meeste keukens zich aan de buitenmuur van een huis bevinden en daardoor vaak ook zijn voorzien van een raam. Solarspot in de keuken lijkt ons dan ook niet direct nodig. Bovendien kun je wel daglicht hebben, maar frisse lucht en goede ventilatie en afzuiging zijn minstens zo belangrijk.
We zien dan ook niet heel veel meerwaarde voor Solarspot in de keuken, hoe relevant het in andere ruimtes ook moge zijn. Maar wie weet wordt het systeem later uitgebreid met extra functionaliteiten, zoals afzuiging. Dan vormt het een prima oplossing voor die consumenten die een keuken in een flat of appartementencomplex of op een zolderkamer hebben. Want de energiebesparing zal op termijn vast opwegen tegen de energiekosten. Hoewel daglicht natuurlijk ook maar zo’n 12 uur per dag bruikbaar is en spotjes nooit overbodig worden…

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel