De Bora X Bo stoomoven tackelt 5 ergernissen in de keuken

bora-x-bo-stoomoven

Het bakt, braadt, stoomt en suddert. Groenten, vlees, vis, ovenschotel en op zondagochtend de croissantjes. De nieuwste Bora X Bo is stoomoven en oven in één. De warmteverdeling in de oven is zeer gelijkmatig verdeeld over drie verschillende niveaus. Zo maak je groente, vlees en aardappels allemaal tegelijk voortreffelijk klaar. Je kunt dus in één keer een hele maaltijd bereiden! 

De X Bo van Bora is een oven met unieke eigenschappen, speciaal ontwikkeld voor de professionele thuis kok. Het heeft een stijlvol design in zwart en is een fraaie toevoeging in je keuken.

Bij Bora kennen ze de kleine ergernissen van een thuis kok

De keukenwereld blijft innoveren en ook bij Bora zoeken ze voortdurend naar slimme oplossingen om het kookplezier te vergoten. Dit zijn de 5 oven-ergernissen van een thuis kok, die de Bora X Bo weet te tackelen:

Oven ergernis 1: Stoom in je gezicht bij het openen van de ovendeur

Veel thuiskoks zijn dol op stomen, want alle vitamines en smaak blijven behouden. De Bora X Bo is een stoomoven waarbij je de deur opent zonder dat er hete stoom in je gezicht walmt. Dat werkt zo: de oven zuigt de dampen automatisch af naar achteren zodra je de deur opent.

Bora-X-BO-stoomoven

Oven ergernis 2: de juiste kleur niet kunnen zien

Is de ovenschotel al goudbruin? Wil je dit goed kunnen zien, moet je bij de meeste ovens de deur openen en verlies je warmte. Bij de Bora X Bo hoeft dit niet. Door de led verlichting in de oven zie je de kleur van het eten zoals het is. Nog niet gaar? Dan hoeft die oven nog niet open en blijft de warmte lekker binnen.

Oven ergernis 3: vieze geurtjes

Ruikt het huis nog steeds naar de gebakken vis van eergisteren? De X Bo heeft een koolstof geurfilter die alle geurtjes absorbeert. Zodra de lucht wordt afgevoerd komt dit langs het geurfilter: zo blijven het meubilair en je kleding vrij van kookluchtjes.

BO-stoomoven-Bora-X

Oven ergernis 4: het schoonmaken van de oven

Misschien wel het meest vervelende klusje in de keuken: de oven schoonmaken. In het geval van de X Bo laat je dit de oven zelf opknappen! Stel het reinigingsprogramma in op snel reinigen of grondig reinigen naar gelang de vuiligheid. Ook ontkalken doet de Bora X Bo zelf. Je hoeft enkel de reinigingscartridge bij te vullen.

Oven ergernis 5: onbegrijpelijk bedieningspaneel

Ook aan de bediening is gedacht bij Bora. Je kantelt het paneel zodat je goed zicht hebt op het 19 inch beeldscherm. Deze is uitstekend te begrijpen door de verschillende pictogrammen. Het touchscreen reageert goed op aanrakingen en je kunt specifieke bereidingen voorprogrammeren. Zo stem je de X Bo helemaal af op jouw culinaire hoogstandjes.

Wat kost de Bora stoomoven X Bo?

Kwaliteit kost geld, ook bij Bora. De Bora X Bo stoomoven is bedoeld voor de serieuze thuis kok en voor een oven van dit niveau moet je flink betalen. De prijs van de Bora X Bo ligt rond de 6000 euro. De exacte prijs is uiteraard afhankelijk van het keukenontwerp en eventuele combi deals. Naast de Bora stoomoven X B heeft Bora ook de nieuwe Bora GP4: compacte inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel