De nieuwe Bora GP4: compacte inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging

Kookplaat-met-afzuiging-Bora-GP4U

De Bora GP4 is de nieuwste kookveldafzuiging in het Bora assortiment. Een compacte inductie kookplaat met geïntegreerde afzuiging in een zeer verfijnd jasje. Deze design kookplaat van glaskeramiek is in al zijn eenvoud een lust voor het oog. Bora heeft de GP4 ontwikkeld in samenwerking met Nobilia, een grote Europese keukenleverancier. Het is een unieke aanvulling op het brede aanbod van Bora, die we onder andere kennen van de kookveldafzuigsystemen Bora Pure en Bora X Pure.

Kookluchtjes gaan fluisterstil de kookplaat in

Het is niet meer van deze tijd om de etensgeuren en dampen maar vrij de ruimte in te laten gaan. De kookplaten van Bora hebben een ingebouwde ventilatie: het recirculatiesysteem zuigt de kookluchtjes direct naar onderen af. Het prettige is dat dit bijzonder stil gebeurt. Wil je een gesprek voeren tijdens het koken, dan is het niet nodig je stem te verheffen, zelfs niet bij de hogere vermogensniveaus. 

De bediening is eenvoudig en doeltreffend. Helaas zien we de ‘Intuïtieve s control bediening’ niet terug bij de nieuwste GP4 kookplaat, zoals we die wel kennen van de andere Bora inductiekookplaten. Het grote voordeel van het Bora principe is de eenvoudige reiniging. Via de ventilatieopening in de kookplaat haal je gemakkelijk de onderdelen eruit om ze vervolgens in de vaatwasser te reinigen.

De Bora GP4 is een compacte inductiekookplaat met recirculatie afzuiging

De Bora GP4 bestaat enkel in recirculatievorm, er is geen lucht afvoer variant verkrijgbaar. Heb je een kookeiland? Dan is deze recirculatie afzuiging ideaal. Aan de achterkant van je kookeiland komt de gefilterde lucht weer naar buiten. 

Bora prijst de GP4 vooral aan vanwege zijn compacte afmetingen. Het past in de standaard keukenblokken van de meeste keukenfabrikanten en snoept weinig ruimte af van het keukenkastje onder de kookplaat. Dit is uitermate prettig want je behoud zo veel opbergruimte. Toch lijkt dit niet een innovatie, want de afmetingen van de Bora Pure zijn exact hetzelfde. Ook het kookoppervlak is hetzelfde als bij de Bora Pure. Er passen twee pannen met een diameter van 24 cm achter elkaar. 

De Bora GP4 is het pronkstuk in je keuken met prachtig glaskeramiek van Schott

De uitstraling van deze kookplaat maakt het grote verschil: strak en minimalistisch. Een uniek ontwerp met een designprint van Schott, een autoriteit op het gebied van glaskeramiek. Het is niet personaliseerbaar zoals bij de BORA Pure, waar je kunt kiezen uit diverse kleuren. Maar de GP4 heeft dit niet nodig, want de matzwarte look is juist erg krachtig en past in elke keukenstijl. Een ander opvallend verschil in ontwerp is het opstaande randje van de GP4 afzuiging. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Bora Pure, is de afzuiging niet verzonken in de kookplaat. Wil je de Bora GP4 of de Bora Pure eens in het echt bekijken en de verschillen ontdekken? Bekijk de kookveldafzuigingen in de showroom.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel