De nieuwste trends voor keukens en keukenapparatuur

Keukentrends en keukenapparatuur

Trouwe lezers weten het: de redactie van KeukenErvaringen.nl is gek op onderzoeken en trends op het gebied van keukens en keukenapparatuur. Een nieuw onderzoek levert dan ook weer een aardig inzicht op in wat de gemiddelde consument (dus u en wij) op dit moment van zijn/haar keuken verlangt.

Energiezuinige keukenapparatuur

Het was eigenlijk wel te verwachten: consumenten vallen steeds meer op energiezuinige keukenapparaten. Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid steeds belangrijker worden, maar ook met het feit dat alles geld kost. Bovendien zijn we door alle uitvindingen best wel gemakkelijk (lees: laks) geworden en laten we alle apparaten gewoon aanstaan. Dat betaalt zich uit op – jawel – de energierekening. Energiezuinige keukenapparatuur combineert dus gemak met kostenbesparingen. Helemaal in deze periode waar de gasprijs enorm hoog is.We zien dat veel fabrikanten van keukenapparatuur hierop inspelen en met steeds weer nieuwe en betere keukenapparaten komen. Ze moeten ook wel, want anders prijzen ze zich uit de markt.

Meer zachte kleurcombinaties

Niet alleen in de keuken, maar overal worden tegenwoordig zachte kleurcombinaties gebruikt. Denk hierbij aan roze, beige en zandkleurig. Doordat de keuken steeds vaker prominent naar voren komt in een ruimte is het van belang dat de keuken past binnen het interieur. We zien steeds vaker een open keuken. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zowel in de keuken als in de woonkamer. Benieuwd hoe zo een keuken met zachte kleuren eruit ziet? Kom eens langs bij ons in de showroom.

Een ergonomische keuken

Hoge keukenkasten, lage lades: wie veel uren in zijn/haar keuken doorbrengt, doet heel wat rek- en strekoefeningen. In combinatie met een laag werkblad kan dat veel rug- en nekklachten opleveren. Consumenten zoeken daarom een ergonomische keuken met een verhoogd werkblad, lagere kastjes en een efficiënte indeling. We hebben het zelf ervaren: een efficiëntere keukenindeling kan je tientallen meters lopen per dag schelen.

Meer keukenapparaten

We schreven het al: we zijn van het gemak en van de luxe. Daarom hebben we een tosti-ijzer, waterkoker, Senseo en koffiezetapparaat voor grotere visites. Daarbij mogen we natuurlijk de mixer, staafmixer, blender en slow cooker niet vergeten. Alleen al voor de grote hoeveelheid keukenapparaten zouden we een extra grote keuken kunnen nemen. Uit het onderzoek blijkt dat het einde nog niet in zicht is: consumenten willen nog steeds meer keukenapparaten. Gelukkig komen fabrikanten van keukenapparaten met slimme oplossingen die meerdere producten combineren. En dankzij hun energiezuinige ontwerp betalen we toch niet teveel…

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel