Design afzuigkap van Hollandse bodem

design afzuigkap

Dat een afzuigkap beschikt over verlichting is heel vanzelfsprekend. Dat De Tweede Kamer zich met de keuken bemoeit veel minder. Keukenhuys De Tweede Kamer kan daarentegen prima met keukens en met afzuigkappen overweg. Het exclusieve keukenbedrijf uit Brabant ontwikkelde een lamp met afzuigkap. Of liever: een design afzuigkap die eruit ziet als een designlamp.

Luxe design afzuigkap

Keukenhuys De Tweede Kamer, een bedrijf dat exclusieve (lees: dure) keukens ontwerpt, tekende voor een speciale design afzuigkap die in een hypermoderne keuken niet zal misstaan. Het ontwerp is echter zodanig dat je ‘m niet direct voor een afzuigkap houdt: de afzuigkap ziet eruit als een designlamp die niet alleen geschikt is voor boven je kookeiland, maar ook voor in je woonkamer. De afzuigkap is van rvs en beschikt over prachtige lichtmodules. Temidden van dat alles is echter een heuse recirculatie-afzuigkap geplaatst, waardoor de lamp een hele andere functie krijgt.
Het is ons niet bekend welk idee er eerst was: dat van de lamp of van de afzuigkap. De uitvoering is echter oogverblindend mooi.
Bijzonder is ook dat de afzuigkap maar één draaiknop bevat. Daarmee zet je ‘m aan of uit, regel je het vermogen en geef je aan welke verlichting (gedimd of fel) wilt hebben.
Vooral dat laatste spreekt ons aan: de meeste afzuigkappen hebben ten minste 3 knoppen (licht en twee standen) en vaak komt daar per extra functie nog een knop bij. We zijn dan ook vooral benieuwd of deze techniek navolging gaat krijgen bij de beter betaalbare consumentenapparaten!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel