Design keukenapparatuur? ATAG wint 3 Red Dot Design Awards

Ben je altijd al op zoek geweest naar designkeukenapparatuur? Dan hebben we goed nieuws!
Eerder deze week werd bekend dat ATAG de prestigieuze Red Dot Design Award wint. Beter gezegd: de producent van keukenapparatuur wint zelfs drie van de prestigieuze prijzen, allemaal in de categorie ‘Keukenapparatuur’.

ATAG Magna Puzzelo ‘Fusion Volcano’ wokbrander

De eerste Red Dot Design Award ging naar ATAG’s Magna Puzzelo ‘Fusion Volcano’. Dit is een modulaire kookplaat met daarop een unieke ‘Fusion Volcano’-wokbrander. ATAG heeft deze wokbrander ontwikkeld en toegepast met als doel de professionele Oosterse wokbrander ook voor consumenten beschikbaar te stellen. Uniek aan de wokbrander is de techniek die zorgt voor een geconcentreerde warmte in het midden van de pan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een speciaal gedraaid vlampatroon. Doordat de vlam direct op de pan gericht is, gaat er minder warmte verloren. ATAG claimt dat dit een energiebesparing van 50% oplevert. Heb je een grotere pan, dan kun je instellen dat de vlam toch de buitenkant van de pan verwarmt. Daarnaast beschikt de wokbrander over een speciale sudderstand om bijvoorbeeld chocolade te smelten.

ATAG Magna gaskookplaat met ‘Fusion Volcano’ wokbrander

De tweede Red Dot Design Award werd toegekend aan ATAG’s Magna gaskookplaat. Dit nieuwe product in de Magna-serie bevat vier gasbranders, waaronder één wokbrander van het hierboven beschreven type Fusion Volcano. De stijlvolle gaskookplaat viel op door zijn design, waaraan de prachtige positionering van de kookpitten een belangrijke bijdrage levert. Doordat de wokbrander zich links bevindt, is er veel ruimte voor de verschillende soorten pannen.

ATAG inductiekookplaat met matzwarte glasplaat

De laatste Red Dot Design Award dit ATAG won ging naar de inductiekookplaat van keramisch glas. Deze inductiekookplaat is afgewerkt met een matzwarte glasplaat met emaillebedrukking. De krasbestendige kookplaat bevat een Iris Slider Control die het mogelijk maakt om de kookpitten te bedienen met vingerbewegingen.

Design in de keuken steeds belangrijker

Uit de verkiezing van de ATAG-keukenproducten blijkt dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan design en innovatie in de keuken. De jury van de Red Dot Design Awards heeft niet alleen gekeken naar wat haalbaar is, maar ook naar wat handig is. Wie wil immers niet een design keukenapparaat dat ook praktisch, slijtvast en lekker innovatief is? Natuurlijk zien we steeds meer designinitiatieven in de keuken, maar we verwachten dat de groei er nog niet uit is. Houd ons in de gaten: we gaan nog veel meer over design keukenapparatuur publiceren!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel