Doorzichtige keukenkastjes

doorzichtige keukenkastjes

Stond het vergiet nu daar of daar? En waar staat de citruspers? Wie een hele batterij aan keukenkastjes heeft, raakt het overzicht wel eens kwijt. Valcucine, producent van keukens, kwam eind vorig jaar met iets nieuws waar we graag nog even aandacht aan besteden: doorzichtige keukenkastjes. Handig en bewerkelijk!

Valcucine New Logica

Op zoek naar nieuwe keukenkastjes liet keukenfabrikant Valcucine ontwerper Gabriele Centazzo haar gang gaan. Zij kwam met keukenkastjes die helemaal zijn gemaakt van glas. Daardoor zie je altijd direct wat er in je keukenkastjes staat.
Bang voor splinters hoef je niet te zijn: de fronten zijn gemaakt van vier millimeter dik gehard glas. Ze kunnen bovendien worden weggeschoven met behulp van contragewichten. De achterkant van de keukenkastjes is van aluminium.
Ook de onderkant van de kastjes is gemaakt van glas. Een leuke bijkomstigheid is dat de kastjes na gebruik voor 80% kunnen worden gerecycled. Omdat de kastjes niet worden verlijmd, komen er bovendien minder schadelijke stoffen in het milieu.
En waar andere keukenkastjes niet altijd even waterbestendig zijn, is dat probleem dankzij het glas helemaal uit de wereld.
Veel voordelen dus…
Het mooiste voordeel is natuurlijk dat die kastjes helemaal doorzichtig zijn. Dat is design én praktisch. Je hebt niet alleen een oogverblindend mooie keuken, maar weet ook gelijk waar alles staat.

Glazen keukenkastjes: doen of niet doen?

De redactie van KeukenErvaringen.nl vindt de glazen keukenkastje erg mooi. Toch is dat een kwestie van smaak. We schreven al dat de kastjes designkastjes zijn. Dat aspect springt er wel het meest uit. Designkastjes moet je immers ook als designkastjes gebruiken. Dat betekent dat je ze niet zo vol kunt/moet stoppen met keukenattributen als gesloten keukenkastjes. Je kunt immers altijd in de kastjes kijken en dan wil je niet dat het een rommeltje is.
We zien de doorzichtige keukenkastjes van Valcucine dan ook als designobjecten. Ze zijn prachtig én praktisch (gemakkelijk schoon te maken, altijd inzichtelijk), maar passen niet altijd in een gewone particuliere keuken. De doorzichtige keukenkastjes komen vooral op hun plek in weinig gebruikte keukens, showroomkeukens en designkeukens waarin eventueel aparte ruimte is voor praktische apparaten. Wie de keukenkastjes aanschaft, heeft echter een blikvanger van formaat die jaren mee kan zonder gedateerd te raken…

 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel