Dornbracht Cyprum: gouden keukenkraan

Gouden-keukenkraan-Dornbracht-Cyprum

Nog niet zo heel lang geleden schreven we over de Dornbracht Pivot-keukenkraan, een slimme keukenkraan die je 360 graden kunt draaien. Alsof dat nog niet genoeg is komt Dornbracht, fabrikant van badkamerkranen en keukenkranen, met iets dat minstens zo spectaculair is: de Dornbracht Cyprum, een keukenkraan van… goud

Dornbracht Cyprum keukenkraan

Koper in de keuken is in en Dornbracht verwerkt die kleur graag in zijn kranen. Koper oogt immers chique en exclusief. Met een koperkleurige keukenkraan vallen gegarandeerd veel monden open van verbazing.
Dornbracht speelt daarop in en komt met Cyprum, een nieuw model keukenkraan. Deze keukenkraan wordt vervaardigd van 18 karaats goud, niet te zacht en ook niet te hard dus. In combinatie met koper en een hoogglansafwerking is een zeer chique keukenkraan ontstaan.
De foto boven dit artikel toont een kraan uit de muur met twee afzonderlijke knoppen, los van de kraan op de muur geïnstalleerd. Het resultaat: een stijlvolle en vooral exclusieve kraan.
Vind je het effect mooi maar had je liever het gemak van de Dornbracht Pivot? Geen probleem, ook deze is volgens Dornbracht in rosé goud te verkrijgen.

Dornbracht Cyprum: voordelen en nadelen

Qua specificaties springt de Dornbracht Cyprum er niet echt uit: de kraan is gemaakt om te schitteren en doet dat met verve. Exclusieve technologische innovaties zijn er echter niet in verwerkt en op dat gebied heeft de kraan geen voordelen ten opzichte van andere kranen.
Het echte pluspunt schuilt ‘m in de uitstraling en exclusiviteit die je met de kraan binnenhaalt. De kraan is dan ook niet geschikt voor een gemiddeld keukentje: pas in een luxe en ruime keuken zal hij echt tot z’n recht komen.
Een nadeel? We hebben geen idee. Wellicht is de uitloop wat zacht en gevoelig voor krassen. Grote kans dat hij niet goed tegen de onvermijdelijke krassen en butsen kan.
Over de prijs hebben we nog niemand kunnen spreken. Hij wordt niet op internet vermeld. We gaan er dus vanuit dat je er wel wat voor neer moet tellen…

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel