Drogere vaat met Bauknecht PowerDry

droge-vaat-vaatwasser

Uit een Duits onderzoek blijkt dat een derde van de consumenten liever minder tijd besteedt aan het huishouden. Herkenbaar? Dan biedt Bauknecht een oplossing. De (ook) Duitse fabrikant van keukenapparatuur introduceert de PowerDry-technologie waarmee je vaat droger moet worden dan ooit tevoren.

Droge vaat uit de afwasmachine

Je kent het waarschijnlijk wel: je vaatwasser heeft anderhalf uur staan ronken en is klaar. Je wacht nog even en besluit dan om ‘m uit te ruimen. Gelukkig zijn alle stenen borden en je vorken en messen heerlijk droog. Je diepvriesbakjes, plastic bekers en keukengerei zoals de kaasschaaf, blikopener en soeplepel zijn echter nog nat.
Lastig, want afdrogen kost extra tijd en als je niet oppast wordt ook de rest van de schone vaat weer nat.
De oorzaak van dit probleem is dat de technologie in de vaatwasser niet toereikend is om die materialen goed op te laten drogen. Fabrikant van keukenapparatuur Bauknecht kent de frustraties en wil daar een oplossing voor bieden. Daarom introduceerde de onderneming de PowerDry-technologie.

Bauknecht PowerDry-technologie

De PowerDry-technologie van Bauknecht bestaat uit een systeem dat zorgt voor dubbele luchtcirculatie. Deze luchtcirculatie zorgt dat ook plastic borden en bekers droog worden. Dat is al een groot pluspunt. En als we Bauknecht mogen geloven, komt de technologie ook tegemoet aan onze frustraties over vlekken: de watervlekken die ontstaan door slecht opdrogende druppels en plassen in de vaatwasser zijn sinds de introductie van PowerDry ook verdwenen. Klinkt wel logisch…
Nog een voordeel van de PowerDry-technologie: als je de deur van je vaatwasser opent, komen er geen grote wolken hete waterdamp meer naar buiten. Dat scheelt je een beslagen bril, beslagen glazen en opgezwollen keukenkastjes…

Hoe werkt PowerDry?

Om je een droge vaat te bezorgen, verwijdert de PowerDry—technologie alle waterdampen in je vaatwasser. Deze worden gecondenseerd, zodat ze nergens kunnen achterblijven. Wil je het zelf zien? Bekijk dan de onderstaande video:

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel