Dyson Airblade Tap: kraan en handendroger in één

dyson-airblade-tap: kraan en droger in één

Wij van KeukenErvaringen.nl kwamen weer een te gekke gadget tegen: de Dyson Airblade Tap, de nieuwste telg in de Dyson Airblade-familie. De Dyson Airblade Tap is een kraan en handendroger (je weet wel, zo’n blaasmachine) in één. Hygiënisch, handig en cool!

De Dyson Airblade Tap: multifunctioneel

De Dyson Airblade Tap werd een aantal jaren geleden geïntroduceerd in New York. Naar eigen zeggen spendeerde Dyson veel tijd en geld voor de productie van het nieuwe Airblade-product. De Dyson Airblade Tap werd ontwikkeld om het consumenten en drukbevolkte gebouwen en faciliteiten zo makkelijk mogelijk te maken. Wie zijn/haar handen wast onder de Airblade Tap hoeft niet meer naar een handdoek te zoeken of naar een droogmachine te lopen. Spreid je handen onder de twee uitlopers aan weerszijden van de kraan en hij blaast automatisch binnen 12 seconden je handen droog.

Hoe werkt de Dyson Airblade Tap?

De Dyson Airblade Tap is vervaardigd uit hoogwaardig staal en bestaat uit een kraan met aan beide zijden uitlopers. In de kop van de kraan zijn sensors gemonteerd die controleren of je jouw handen onder de kraan steekt. Wanneer je handen worden waargenomen, komt er automatisch water uit de kraan. Om je handen vervolgens te drogen, beweeg je ze gewoon naar buiten (links en rechts). De sensors zien nu dat je handen zich onder het droogmechanisme bevinden, waarna de handdrogermotor zo’n 30 liter lucht per seconde naar buiten perst. Dyson beweert dan ook dat je handen binnen 12 seconden droog zijn. Dat is toch sneller dan bij traditionele apparaten en handdoeken…

De Dyson Airblade Tap: handig in de keuken?

In het introductiefilmpje (zie hieronder), legt een ingenieur van Dyson uit dat het apparaat hygiënisch is. Je hoeft immers niet met je vuile handen aan een knop te zitten en bovendien druipt er geen water van je handen op de grond. Dat voorkomt ook nog eens glij- en valpartijen. Omdat je geen handdoek meer nodig hebt, bespaar je ook op het aantal bacteriën dat anders zou rondzwerven. Dat is natuurlijk leuk, maar volgens ons ontbreekt de belangrijkste functie: de keuze uit warm en koud water. Daardoor is de Dyson Airblade Tap niet geschikt voor een gewone keuken. Als badkamerapparatuur zou hij nog geschikt kunnen zijn, maar in een keuken moet je gewoon uit koud, warm en heet water kunnen kiezen. Daarom laten we het nieuwe apparaat toch maar aan ons voorbij gaan.

Benieuwd hoe De Dyson Airblade Tap eruit ziet en werkt? Bezoek de showroom en wij adviseren je over het gebruik.

Bekijk de instructiefilm van de Dyson Airblade Tap handdroger

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel