Een keuken van roestvrij staal

Een-keuken-van-roestvrij-staal

Een beetje keuken is elke dag nat en smerig: je spettert er met de kraan, kookt er je eten en nog veel meer. Praktische materialen mogen dan niet ontbreken. Roestvrij staal is dan ook onmisbaar. Toch is het materiaal een tijdje niet zichtbaar geweest. Dat verandert inmiddels weer: rvs komt helemaal terug in allerlei elementen.

We zien roestvrij staal:

  • In aanrechtbladen van roestvrij staal
  • In rvs lijstprofielen
  • In keukens van roestvrij staal

Aanrechtblad van roestvrij staal

Het aanrechtblad van roestvrij staal bestaat al een tijdje. Toch is het ook al even uit de mode. Die trend lijkt op zijn retour: we zien aanrechtbladen van roestvrij staal terugkomen in verschillende keukenontwerpen. Roestvrij staal in een aanrechtblad biedt dan ook veel voordelen: het is stevig, gemakkelijk schoon te houden en vrij hygiënisch. We waren nog wel eens bang voor een deukje in een aanrechtblad van roestvrij staal. Ook een krasje was zo gemaakt. Of dat nog steeds zo is? We denken van wel, maar de ontwikkelingen hebben in de achterliggende jaren niet stilgestaan. Er is dan ook een gerede kans dat de roestvrij stalen aanrechtbladen in de toekomst wat duurzamer blijken.

Lijstprofiel van roestvrij staal

Fabrikanten van keukens introduceren ook weer rvs in lijstprofielen, praktische én sierlijke elementen in elke keuken. Eigenlijk vinden we een lijstprofiel van roestvrij staal wel heel logisch: veel trends draaien tegenwoordig om design en glimmende keukens doen het heel goed. Dan kunnen lijstprofielen van roestvrij staal niet ontbreken. Toch blijft het wel een beetje gewaagd, want opvallen doet het zeker. We zijn dan ook benieuwd of consumenten het kunnen waarderen.

Keuken van roestvrij staal

Het opvallendst is de keuken van roestvrij staal. De meeste keukens zijn van hout of kunststof. Keukens van roestvrij staal vinden we dan ook vooral in grote keukens, van bijvoorbeeld zorginstellingen en hotels. Toch duikt er af en toe één op, vooral bedoeld als designstuk. Rotpunkt introduceert nu echter een keuken waarvan de lijstprofielen en handgrepen in rvs zijn uitgevoerd. Wanneer je wilt, kun je ook de zijwanden in roestvrij staal laten uitvoeren. Daarmee is de keuken niet helemaal van roestvrij staal, maar is de roestvrij stalen keuken wel een stapje dichterbij gekomen. En opvallen zal-ie zeker!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel