Falcon fornuizen

Falcon-fornuis

Falcon fornuizen

Ben je als lekkerbek en hobbykok op zoek naar een multifunctionele alleskunner op fornuisgebied en wil je wat te kiezen hebben? Kijk dan naar Falcon. Bij de oudste fornuizenproducent en uitvinder van het multifunctionele fornuis heb je keuze uit 700 productvariaties. Klassiek of eigentijds. Van eenvoudig naar semiprofessioneel. Het leven is een feest.

Geschiedenis

De Falcon fabriek is sinds 1803 gevestigd in Leamington Spa (GB) en is sinds de doorbraak van het multifunctionele Kitchener fornuis in 1830 versneld ontwikkeld door diverse generaties Flavel. In de daaropvolgende 50 jaar sleepte de Kitchener een hele reeks prestigieuze bekroningen op het gebied van excellente productie in de wacht. Veel van de ontwikkelingen die ten grondslag liggen aan de hedendaagse technologieën voor het multifunctionele fornuis zagen het levenslicht in de onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria, waaronder de eerste kleurgeschakeerde fornuizen, combikookplaten en inklapbare grills. Ook zusterbedrijf AGA ontleende er zijn innovatieve gietijzertechnologie aan. Vandaag de dag is Falcon nog steeds grensverleggend op het gebeid van fornuis-innovatie.

Falcon maakt deel uit van de AGA Rangemaster Group plc en Falcon-producten zijn daarmee wereldwijd verkrijgbaar.

Prijsklasse Falcon fornuizen

De prijsklasse van Falcon bevindt zich in de Top-klasse vanaf € 2.000,00 tot € 7.000,00

De toppics van een Falcon

Flexibel koken met Falcon

Elk Falcon fornuis heeft minstens vijf branders of kookplaatzones voor flexibel koken. De gas- en gas-elektro modellen bieden vijf branders in drie verschillende groottes (waaronder de meervoudige brander) om elk type gerecht te kunnen koken.

Ventilatiesysteem achter de kookplaat

Falcon fornuizen zijn voorzien van een ventilatiesysteem aan de achterzijde van de kookplaat. Het zorgt ervoor dat kooklucht en stoom met behulp van de afzuigkap sneller worden afgevoerd.

Frame in hoogte verstelbaar

De basis voor elk Falcon fornuis is een sterk frame voorzien van licht lopende wielen (installatie/verhuizing) wat in hoogte verstelbaar is conform jouw wensen of uit te lijnen is op de hoogte van het aanrechtblad.

Uit één stuk geperste ovendeur

Het metaal dat gebruikt wordt is 0,9mm dik en het buitenste deurpaneel wordt uit één stuk metaal geperst. Dit voorkomt kromtrekken en buigen. Veel Falcon ovendeuren hebben driedubbele beglazing met coating voor extra veiligheid en efficiënt energieverbruik.

Panelen geperst en gelast

Net als de extra dikke deuren zijn alle fasciapanelen, waarop de bedieningsknoppen en grepen zijn bevestigd, geperst en volledig gelast.

Royale, veilige ovens met een lage energiewaarde

De ovens bieden royale capaciteit en lage energiewaarden (A). Ze zijn gemakkelijk te reinigen middels vetafstotende wanden. Falcon ovens zijn voorzien van kantelveilige rekken: Je kunt de rekken uittrekken zonder het gevaar te lopen dat je ze uit de oven trekt.

Duurzame milieuvriendelijke afwerkingslak

Falcon gebruikt alleen milieuvriendelijke, hoogwaardige lak. Alle afwerkingen worden getest om de hoogste temperaturen en slijtage te weerstaan. De duurzame lak werd zelfs gebruikt op het hoogste gebouw van Europa, The Shard in Londen.

 Falcon 98% recyclebaar

Falcon fornuizen zijn 98% recyclebaar.

Strenge kwaliteitscontroles

Elk fornuis wordt volledig getest en ondergaat een aantal strenge kwaliteitstesten voordat het de fabriek verlaat. De verpakking is bekroond.

Afzuigkappen en achterwanden

Falcon levert naast fornuizen ook bijpassende afzuigkappen en achterwanden.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel