Flexibel koken op inductie

Etna-Flex-inductie

Wie elke dag zijn kostje kookt, kent het probleem: het lijkt regelmatig of je veel te weinig kookpitten hebt. Je hebt altijd de achterste pit nodig om je vlees te braden, maar die pit is ook wel erg fijn voor de piepers. Dat wordt dus schuiven, puzzelen en ergeren…
Blijkbaar kenden de ontwerpers van Etna het probleem. Zij ontwierpen een flexibele inductiekookplaat. Handig!

Etna Flex inductiekookplaat

De Flex inductiekookplaat van Etna kent eigenlijk maar één thema: flexibiliteit! Etna introduceerde de kookplaat al in 2013 maar tot op heden was ons oog er niet echt op gevallen. Nu dan wel. En nu we het zien, geloven we het: het idee is best geniaal!
De Flex inductiekookplaat kenmerkt zich door drie verschillende kookpitten. Links op de kookplaat zitten twee gewone kookpitten waarop je je pannen kunt zetten. Het vernuft schuilt echter in de derde kookpit: deze bevindt zich rechts van de andere kookpitten en is net zo groot als de twee linker kookpitten samen.
Eigenlijk zeggen we het nu niet helemaal goed: de derde kookpit bestaat uit twee kookzones die gecombineerd kunnen worden. Wie de kookplaat dus ziet, ziet drie kookzones afgebeeld, maar de derde is weer een combinatie van twee kookpitten. Dus even terugkomend op wat we hiervoor schreven: de Flex inductiekookplaat heeft eigenlijk gewoon vier kookpitten.
Zo gemakkelijk is het echter niet: die derde kookpit, de “Flex zone” genoemd, en bestaande uit kookpit 3 en 4 is een vliegende kiep. Je zit niet echt aan die kookpitten in de kookzone vast. Waar je binnen die zone ook je pan of pannen zet: ze worden altijd opgewarmd en je kunt er dus gerust op bakken en braden.
Samenvattend: de Flex zone bestaat uit twee kookpitten die je pannen opwarmen, waar je ze ook plaatst. Handig!

Het nut van een flexibele inductiekookplaat

Als je het zo leest, is de Flex inductiekookplaat van Etna dus behoorlijk ingewikkeld. Valt wel mee: als keukenprins(es) hoef je er alleen je pannen op te zetten. De kookplaat doet daarna de rest.
Natuurlijk kun je op de twee linker kookpitten niet ongelimiteerd je pannen zetten: die kookpitten hebben immers maar een beperkte omvang. De kookzone rechts compenseert dat echter helemaal. Dus of je er nu drie kleine pannen, twee grote of één braadslede op zet: je hebt altijd ruimte!
De flexibele inductiekookplaat gaat je dus gegarandeerd gemak opleveren.
We hebben één kanttekening: hoewel de Etna Flex je gemak gaat opleveren, is het niet het einde van alle tegenspraak. Want wellicht wordt je minder geconfronteerd met vraagstukken en ergernissen, maar er blijven altijd moment waarop ook een flexibele kookplaat zijn beperkingen kent. Maar wie dat in z’n achterhoofd houdt, kan toch veel plezier aan z’n kookplaat beleven!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel