Flexibele keukenmengkraan: de Damixa Arc

damixa-arc flexibele keukenkraan

Je kent het wel: je wilt even je mond spoelen en moet met je hoofd in de spoelbak van je aanrecht hangen. Of je wilt een pan vullen, maar krijgt de pan niet onder de kraan. Als het aan het Deense bedrijf Damixa ligt, is dit probleem voorgoed verleden tijd: kranen uit de flexibele keukenmengkraanserie Arc kunnen gemakkelijk gedraaid worden.

Damixa Arc: hoe werkt het?

De Arc-kranen van Damixa zijn, in tegenstelling tot alle andere keukenkranen, voorzien van een draaibaar element waaraan de hals van de kraan is bevestigd. Bovendien is het deel van de kraan waaruit het water stroomt ook flexibel. Daardoor kun je de hals zo draaien dat het water niet naar onderen, maar naar boven stroomt. Te ingewikkeld? Bekijk dan even het onderstaande filmpje en ontdek hoe het werkt:

Om de kraan nog wat leuker te maken, is het mondstuk voorzien van een gekleurd kapje. Je kunt dit kapje vervangen door een kapje met een andere kleur, zodat de keuken net iets beter bij je interieur, kleding of stemming past.

Voordelen van de Damixa Arc-keukenkraan

Damixa is één van de eerste aanbieders van een dergelijke flexibele keukenkraan. Dat biedt kansen voor het bedrijf. Er zijn immers veel consumenten die wel eens moeite hebben met de flexibiliteit van hun kraan (of het gebrek daaraan). Wie last heeft van lichamelijke ongemakken of van onhandige huishoudartikelen, kan zeker wat aan de kraan hebben.

Nadelen van de Damixa Arc-keukenkraan

Daarmee lijkt, wat ons betreft, ook alles gezegd. We zien voorlopig namelijk meer nadelen van de keukenmengkraan. Allereerst blijkt iedereen in de praktijk wel een oplossing voor de hierboven beschreven problemen, zodat een investering in de Damixa Arc overbodig lijkt. Daarnaast vragen we ons af hoe handig de flexibiliteit in de praktijk is: loop je niet het risico om de hele keuken nat te spuiten wanneer het mondstuk toevallig verkeerd staat of wanneer je de kraan iets te ver opendraait? En hoe groot is de kans dat de draaibare onderdelen van de kraan lam raken, zodat ze op een gegeven moment onbruikbaar zijn? Niettemin zijn we benieuwd of het concept navolging krijgt en hoe de kraan op een inventieve manier in de keuken ingezet zal worden. Wordt vervolgd!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel