Flexibele keukenmengkraan met douchekop

KWC-Adrena-douchekraan

Stoor jij je ook wel eens aan het feit dat je jouw keukenkraan alleen naar links en naar rechts kunt draaien? Dan hebben we goed nieuws: KWC introduceert een flexibele keukenmengkraan die ook te gebruiken is als douchekop. Zelf geeft de producent van de keukenkraan het nieuwe product een elegantere naam: vaatdouche. KeukenErvaringen.nl bespreekt ‘m.

Flexibele mengkraan

Wie de KWC Adrena, zoals de kraan officieel heet, voor het eerst ziet, zal geen vreemde dingen signaleren: op het eerste gezicht ziet de kraan eruit als iedere andere mengkraan. Het geheim van de kraan zit ‘m echter in het principe van de ‘douchekop’. Wanneer je aan de kraan trekt, trek je ‘m van het aanrechtblad, waarna er een flexibele slang zichtbaar wordt. Hierdoor kun je de kraan op de meest uiteenlopende plaatsen en in de vreemdste standen houden. Dat is bijzonder makkelijk wanneer je ergens niet bij kunt, ingewikkelde bakken moet afwassen of gewoon de planten in de vensterbank van je keuken water wilt geven.
Doordat er geen voeg rondom de kraan zit, blijft er geen vuil in randjes achter: wel zo hygiënisch. Een handig extraatje, dat tegenwoordig op meer kranen te vinden is, is de geïsoleerde warmwaterleiding. Daardoor wordt de kraan wel warm maar niet kokend heet.

Flexibele keukenkraan: handig?

Het idee achter de KWC Adrena is heel innovatief. Het bedrijf speelt immers in op de ergernis of onmacht die mensen in de keuken kunnen ervaren wanneer ze met de kraan ergens net niet bij kunnen. We geloven dan ook zeker dat er markt voor de kraan is. De noviteit brengt de handigheid die al in veel horecakeukens te vinden was nu immers ook in huis. Anderzijds voorzien we geen heel groot marktaandeel voor deze kraan: de meeste consumenten zullen zich waarschijnlijk tevreden stellen met het gebrek waarmee kranen al decennialang te maken hebben. Bij een nieuwe keuken kiezen ze dan eerder voor een mooie kraan dan voor een flexibele kraan. Of het principe navolging verdient van andere fabrikanten? Zeker, maar de vraag is of het die navolging krijgt: waarschijnlijk zijn er te weinig consumenten geïnteresseerd om veel varianten te produceren.

 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel