Fornuis met 4 ovens

Fornuis-met-4-ovens

Wie een beetje bakt en braadt heeft aan een fornuis met één oven genoeg. Wie echter geen genoegen neemt met één oven, kan kiezen voor een fornuis met twee ovens. Is dat nog te weinig? Kies dan voor een fornuis met 4 ovens. We beschrijven ze in dit artikel.

Fornuis met 4 ovens: voordelen en nadelen

Een fornuis met 4 ovens biedt verschillende voordelen. Zo kun je immers altijd vier verschillende gerechten tegelijkertijd op verschillende temperaturen bereiden. Dat scheelt tijd en resulteert in gerechten die allemaal op hetzelfde moment warm zijn. Dat eet wel zo lekker…
Daartegenover staat dat een fornuis met 4 ovens ook diverse nadelen biedt. Allereerst nemen vier ovens veel ruimte in. Je moet dan ook een brede keuken hebben om het fornuis te herbergen.
Daarnaast zijn de ovens, omdat ze in één fornuis moeten passen, niet heel groot. Grote gerechten moet je dus opdelen in kleinere gerechten om ze allemaal te bereiden.
Ten slotte vragen 4 ovens om veel energie. Een fornuis met 4 ovens kan dan ook een hoge gasrekening opleveren.

Welke merken bieden een fornuis met 4 ovens?

Een fornuis met 4 ovens is een specifiek product dat niet voor iedere consument nodig is. Daarom is de keuze uit fornuizen met 4 ovens niet heel groot.
Eén van de fabrikanten van een fornuis met 4 ovens is AGA. Dit aloude Engelse merk biedt traditioneel uitziende fornuizen met 4 ovens. De AGA werkt op elektriciteit en is voorzien van een warmteopslagfunctie. Wie 4 ovens wil, moet wel diep in zijn buidel tasten én over een ruime keuken beschikken. Het fornuis is maar liefst 1,50 meter breed.
Een andere fabrikant van een fornuis met 4 ovens is Stoves. De Richmond-serie van deze fornuizenfabrikant is uiterst luxe en kent opvallende designs. De verschillende varianten kennen 4 verschillende soorten ovens die in één model gecombineerd worden. De ovens zijn kleiner dan die van concurrent AGA: met 110 cm passen ze ook beter in een gewone keuken…

Compleet overzicht van Nederlandse merken fornuizen

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel