Fornuis met energieklasse A

Fornuis met energieklasse A

Het zal de trouwe lezer van KeukenErvaringen.nl niet ontgaan zijn: we zijn op dit moment bezig met een reeks artikelen over fornuizen. In die reeks vandaag een artikel over Fornuis energieklasse A: wat is het voordeel van een fornuis met energieklasse A? En welke fornuizen hebben energieklasse A?

Fornuis energieklasse A: de voordelen

Veel consumenten kiezen een fornuis omdat ze de uitstraling geweldig vinden. Wanneer ze ook nog eens van bakken en braden houden, kiezen ze allerlei extra functies. Fornuizen zijn immers in uiteenlopende uitvoeringen te verkrijgen. Wil je een fornuis met twee ovens? Het kan. Liever een fornuis met een wokpit? Geen probleem!

Een nadeel van al die extra snufjes is wel dat ze extra energie vragen. En dat kost geld.
Gelukkig zijn fabrikanten van fornuizen wel gericht op duurzame producten. Daarom produceren steeds meer fabrikanten een fornuis met energieklasse A. Dit zijn de zuinigste fornuizen die vandaag de dag te krijgen zijn. Hoewel… er zijn zelfs fabrikanten die claimen fornuizen te produceren die nóg zuiniger zijn dan energieklasse A. Daar heb je als consument alleen maar baat bij…

Fornuis met energieklasse A: addertjes onder het gras

Eerlijk is eerlijk, veel fabrikanten beroemen zich op hun fornuizen met energieklasse A. Toch zegt die classificatie niet alles. Er zijn namelijk fornuizen waarvan de ovens wel energieklasse A hebben, maar waarbij de rest van het fornuis niet heel zuinig is.
Wanneer je dus echt een energiezuinig fornuis wilt hebben, moet je verder kijken dan alleen de energieklasse. Want hoeveel gas en stroom verbruiken de andere onderdelen van het fornuis? Met andere woorden: hoe energiezuinig zijn die?

 Fornuis energieklasse A: welke fornuizen?

Maar welke fornuizen zijn daadwerkelijk zuinig? Welk fornuis moet je hebben wanneer je een fornuis met energieklasse A wilt? Op dit moment zijn er nog niet veel fornuizen met energieklasse A. Het fornuismerk biedt Smeg wel diverse fornuizen met energieklasse A. Je hebt ook nog eens keus: wil je een breed of een smal fornuis in energieklasse A? En wil je een fornuis van roestvrij staal of kies je voor een nostalgisch fornuis? Bij Smeg kan het. Let wel op dat in sommige fornuizen van Smeg alleen de oven energieklasse A heeft.

Ook Boretti biedt producten met energieklasse A. Daarbij moet wel gezegd worden dat ook dit merk soms alleen onderdelen met energieklasse A biedt. Zo is bijvoorbeeld in sommige fornuizen de elektrische grill in energieklasse A, terwijl andere onderdelen minder zuinig zijn. Maar wie dat geen probleem vindt, heeft ruimte keuze… Bekijk alle soorten fornuizen met energieklasse A in de showroom.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel