Fornuizen: welke merken fornuizen zijn er?

Falcon fornuis

Koken wordt steeds meer een topsport. Onder invloed van televisieprogramma’s en topkoks met hun eigen productlijnen proberen consumenten ook de topkok in zich naar boven te halen. Dat heeft niet altijd veel succes voor de keukenprins(es) in spe tot gevolg. Fabrikanten van keukenapparatuur spinnen er echter garen bij. Vooral high-profile fornuizen doen het goed. We zetten ze voor je op een rijtje… Je bent altijd welkom om de verschillende fornuizen in de showroom te bekijken.

1.  AEG 15. Etna 29. Lofra
2.  AGA 16.  Everglades 30.  M-system
3.  Alpes Inox 17.  Exquisit 31.  Molteni
4.  Amica 18.  Falcon 32.  OK
5.  Atag 19.  Godin 33.  Pelgrim
6.    Baumatic 20.  Hoover 34.  Siemens
7.    Beko 21.  IKEA (griljera) 35.  Smeg
8.    Belling 22.  Inventum 36.  Steel
9.    Bertazzoni 23.  Kaiyzer 37.  Stoves
10.  Bestron 24.  Lacanche 38.  Tecnogas
11.  Boretti 25.  La Cornue 39.  V-Zug
12.  Bosch 26.  La Germania 40.  Westahl
13.  Candy 27.  Lancellotti 41.  Wolf
14.  E-Caumartin 28.  Leisure 42.  Zanussi

1. AEG Fornuizen

AEG heeft een beperkt assortiment met fornuizen. Van het merk zijn op internet maar weinig fornuizen te vinden. Via retailers is het assortiment echter nog beperkter. Wat er is, kenmerkt zich door eenvoud en degelijkheid. Het AEG fornuis is dan ook niet echt vergelijkbaar met veel andere fornuizen uit deze serie. Wie op zoek is naar een gewoon fornuis voor alledaagse bak- en braadprojecten zou wel met een AEG-fornuis uit de voeten kunnen.
AEG website

2. AGA-oven

AGA is een bekende in fornuizenland: de van oudsher Engelse fornuizen doen het al tijden goed bij liefhebbers van klassieke ovens en klassieke kookwijzen. Er zijn zelfs mensen die de oven de hele dag heerlijk laten gloeien. Je moet dus wel wat tijd hebben.
Hoewel AGA een tijdje uit beeld is geweest, is het bedrijf nu bezig met een inhaalslag. Onlangs introduceerde het bedrijf een oven met afstandsbediening en nu is het tijd voor ovens in pasteltinten. Daarmee wordt het assortiment afgestemd op consumenten die niet alleen de binnenkant maar ook de buitenkant van hun oven belangrijk vinden.
AGA website
Meer artikelen over AGA:

Aga fornuizen
aga dual control
fornuis met 4 ovens
Aga fornuis

3. Alpes Inox fornuizen

4. Amica fornuizen

5. ATAG fornuizen

ATAG is, net als AEG, bekend van de huishoudelijke apparatuur die het merk levert. In tegenstelling tot AEG biedt ATAG echter wel fornuizen. Naast de eenvoudige fornuizen, vergelijkbaar met de fornuizen van AEG en Bestron, biedt het merk ook grotere fornuizen. De fornuizen hebben allemaal een gasaansluiting. De luxere ATAG fornuizen zijn duurder dan vergelijkbare fornuizen van andere merken uit dit artikel.
Atag website

Meer weten over fornuizen? Deze week nog GRATIS te ontvangen!
Ons online magazine ” Wegwijs in fornuizenland ” t.w.v. € 24,95
Deze week nog GRATIS te ontvangen!

6. Baumatic fornuizen

7. Beko fornuizen

8. Belling-oven

Belling is ook een merk dat al jaren meegaat. Het bedrijf staat bekend om degelijke fornuizen van hoogwaardige kwaliteit. Het bedrijf toont dat het met z’n tijd meegaat door heldere, strakke kleuren te leveren. De Belling-fornuizen combineren ouderwetse degelijkheid met moderne snufjes. Het resultaat: degelijke, kwalitatieve ovens die niet misstaan in je keuken!
Belling website

9. Bertazzoni fornuizen

Hobbykoks die houden van robuust en Italiaanse gave kleuren, komen bij een Bertazzoni fornuis uit. Wil je een oven op gas, elektrisch of combineer je beide functies graag in één hybride variant? Kies uit 3 series in diverse varianten. La Dolce Vita!

Bertazzoni website

Meer artikelen over Bertazzoni
Bertazzoni fornuis

10. Bestron fornuizen

De naam Bestron zal niet alle consumenten iets zeggen. Toch is Bestron een merk van eigen bodem. Het merk maakt veel huishoudelijke apparatuur, waaronder fornuizen. De fornuizen kunnen zich qua design meten met fornuizen van bijvoorbeeld ATAG en Siemens. Consumenten beoordelen het Bestron fornuis positief. Ondanks alles is het merk heel betaalbaar: je hebt al een designfornuis voor zo’n € 800. Je betaalt niet voor het merk, maar tegelijkertijd zijn de specificaties ook niet bovengemiddeld. Volgens consumenten is de prijs-kwaliteitverhouding echter goed.
Bestron website

11. Boretti fornuizen

In een rij met fornuizen mag Boretti niet ontbreken. Dit merk behoort absoluut tot de top op het gebied van fornuizen. De fornuizen kenmerken zich door hun stevige uitstraling. De vrijstaande fornuizen staan op pootjes en hebben vaak geen sierlijst aan de onderzijde.
Boretti-ovens zijn duur. Daar staat tegenover dat de resultaten goed zijn. Bovendien komt het bedrijf regelmatig met nieuwe snufjes op de markt. Wel zo leuk als je een kritische koker bent.

12. Bosch fornuizen

Bosch maakt deel uit van de BSH Home Appliances Group. BSH, met zijn hoofdvestiging in München, is opgericht in 1967, als een joint venture tussen Robert Bosch GmbH (Stuttgart) en Siemens AG (München).
Wereldwijd is BSH met een omzet van rond de 13 miljard euro in 2016 en meer dan 58.000 medewerkers de 2e grootste in de branche van huishoudelijke apparaten. BSH heeft zo’n 41 fabrieken wereldwijd en produceert een brede range van moderne huishoudapparatuur.
Meer artikelen over Bosch fornuizen:
Bosch fornuizen

13. Candy fornuizen

14. E-Caumartin

15. Etna fornuizen

Ruim 160 jaar geleden kwam het merk ETNA voor het eerst in beeld bij de ETNA ijzergieters die er degelijke fornuizen van maakten. Een echt Hollands merk wat steeds is blijven onderzoeken hoe Nederlanders het liefst koken waarbij kwaliteit, innovaties en betaalbaarheid sleutelwoorden zijn. Ze maken, zo zeggen ze zelf “kwaliteit betaalbaar”.
Meer artikelen over Etna
1. Etna fornuizen
2. Alles over Etna fornuizen

16. Everglades

17. Exquisit

18. Falcon-fornuis

Falcon is, naast AGA, Belling en Boretti, één van de grote vier op het gebied van fornuizen. Het bedrijf levert vrijstaande fornuizen in trendy kleuren. De Falcon-fornuizen worden al sinds 1830 in Engeland gemaakt. De robuuste materialen en grote analoge knoppen geven de fornuizen een klassieke uitstraling. Maar vergis je niet: onder de motorkap worden hele moderne snufjes toegepast!

19. Godin

20. Hoover

21. IKEA (griljera)

22. Inventum fornuizen

23. Kaiyzer

24. Lacanche fornuis

Ben jij een waanzinnige kookliefhebber die graag thuis kookt op een duurzaam, professioneel fornuis in gave kleuren en die je ook nog eens naar jouw wens kunt samenstellen? Meer informatie over Lacanche fornuizen
Lacanche website

25. La Cornue

De ovens van La Cornue hebben nog steeds een koepelvorm. Naast de elektrische oven die alle hedendaagse functies heeft, is de gasoven van oudsher dé reden voor kookliefhebbers om een La Cornue te kiezen. Het vocht wat vrijkomt bij een oven op gas zorgt ervoor dat gerechten sappig blijven.
La Cornue website

Meer weten over fornuizen? Deze week nog GRATIS te ontvangen!
Ons online magazine ” Wegwijs in fornuizenland ” t.w.v. € 24,95
Deze week nog GRATIS te ontvangen!

26. La Germania

Een ander robuust ovenmerk is La Germania. Dit merk biedt een hoge prijs-kwaliteitverhouding. De stoere knoppen en zware pandragers  van gietijzer geven de fornuizen een tijdloze uitstraling. Wanneer je wilt, kun je een teppan yaki-plaat op de twee middelste gasbranders plaatsen. In tegenstelling tot veel andere merken die we op deze pagina beschrijven, biedt La Germania ook andere keukenapparaten, zoals koelvriezers en afzuigkappen, die je perfect met de fornuizen kunt combineren.
La Germania website

27. Lancellotti

28. Leisure

29. Lofra

Lofra is een fornuizenmerk van Italiaanse komaf. De professionele fornuizen zijn erg exclusief van aard. De ontwerpen en technologie die in de fornuizen worden gebruikt, onderscheiden zich van de concurrentie. Steeds meer kookliefhebbers weten het merk daarom te vinden. Lofra voorziet de fornuizen onder meer van een wokbrander, waardoor de veelzijdigheid nog eens extra toeneemt.
Lofra website

30 M-System

31. Molteni

32. OK

33. Pelgrim

Samen met zijn 4 zoons richt B.J. Pelgrim op 28 april 1931 de N.V. Pelgrim op, als dochteronderneming van Neerlandia, waarvan hij sinds 1920 eigenaar is. Er worden “volksfornuisjes” van gietijzer geproduceerd. Na de oorlog komen er gasfornuizen en oliekachels bij. Door de “aardgasbel” begint Pelgrim in 1960 gasfornuizen op aardgas te produceren. In 1986 wordt Pelgrim overgenomen door ATAG. Sinds 2000 zetelt Pelgrim met ATAG en ETNA in Duiven, waar Pelgrim het middensegment voert.

Meer artikelen over Pelgrim
Pelgrim fornuis
Pelgrim fornuizen

34. Siemens

Siemens staat al sinds jaar en dag bekend om de fornuizen die het merk maakt. De fornuizen van Siemens vallen niet in de categorie van AGA, Boretti en Viking. Toch noemen we ze omdat veel consumenten niet voor luxe maar voor gemak kiezen. In die categorie valt Siemens. Het merk richt zich inmiddels wel wat meer op veeleisender consumenten en introduceerde bijvoorbeeld de Siemens HQ 735570N, een fornuis met meer opties dan de budgetconsument wil betalen.
Siemens website

35. Smeg

Smeg biedt fornuizen die de nieuwste technieken combineren met een klassieke uitstraling. De fornuizen beschikken over drie ovens, waarvan er één een grilloven is. Om optimaal gebruiksgemak en comfort te bieden, draaien de deurtjes naar de zijkant open. Net als Lofra biedt Smeg uitvoeringen met een gaskookplaat en wokbrander. Sommige uitvoeringen zijn voorzien van een opberglade.
Smeg website

36. Steel

Uniek in de Nederlandse keuken is Steel, een hoogwaardig fornuizenmerk. Onlangs introduceerde het merk als eerste in Nederland een vrijstaand fornuis met een combistoomoven. De fornuizenlijn van Steel is te combineren met andere producten van hetzelfde merk, waaronder koelvriezers, afzuigkappen en andere inbouwapparaten.
Handig is dat het bedrijf tegenwoordig verwarmingselementen onder het waterreservoir verwerkt, zodat het element niet heeft te lijden van kalkaanslag.
Onze artikelen van STEEL:
Steel fornuizen
Steel fornuis

Steel website

37. Stoves

Stoves, Engels voor ‘ovens’, is fabrikant van stijlvolle, strakke fornuizen. Het bedrijf biedt verschillende lijnen aan, waarvan de serie ‘Sterling’ als enige in Nederland inductiekoken op vijf zones biedt. De stoere, robuuste en strakke fornuizen passen in elke moderne keuken, waardoor je dus niet perse meer voor een klassieke keuken hoeft te kiezen om je fornuis tot z’n recht te laten komen.
Net als onder andere Boretti zijn de fornuizen van Stoves in verschillende breedtes te krijgen.
Stoves website

Meer weten over fornuizen? Deze week nog GRATIS te ontvangen!
Ons online magazine ” Wegwijs in fornuizenland ” t.w.v. € 24,95
Deze week nog GRATIS te ontvangen!

38. Tecnogas

Het Italiaanse Tecnogas is nog niet zo lang actief op de Nederlandse markt. Het relatief jonge fornuizenbedrijf dateert uit 1952. De aanpak van Tecnogas, dat uit dezelfde regio komt als de beste Italiaanse sportwagens, is uniek: het bedrijf biedt een lijn die geïnspireerd is door professionele koks, een lijn waarbij Italiaanse technische wetenschap wordt gecombineerd met design en een lijn die gestoeld is op de Italiaanse kunst uit 1900. Drie uiteenlopende lijnen dus, waardoor je fornuis een mooi verhaal heeft.
Tecnogas website

39. V-Zug

40. Westahl

41. Wolf

Als laatste fornuismerk noemen we Wolf. Dit bedrijf produceert gas-elektrofornuizen. De fornuizen hebben een industriële uitstraling en zouden in een grote ziekenhuiskeuken niet misstaan. Wolf richt zich sterk op energiezuinigheid en presenteerde dan ook een lijn met extra zuinige producten.

42. Zanussi

43. Viking

De fornuizen van Viking hebben een kookoppervlak dat is voorzien van email en dat uit één stuk is gemaakt. Een ander opvallend kenmerk zijn de extra grote ronde knoppen.
Wie kiest voor Viking, kan kiezen uit elektrische ovens en uit gasovens. Wie kiest voor gas, krijgt een infraroodgrill die in 30 seconden 800 graden kan worden. De keuze is reuze: vier breedten, drie soorten warmte, vijf verschillende indelingen van het oppervlak en vijftien kleuren. In totaal 900 mogelijkheden dus!

Fornuizen van hoge kwaliteit

We schreven op deze pagina over 43 fornuizen van topmerken. Je keuze voor een bepaald merk en voor een bepaalde uitvoering is afhankelijk van je stijl, voorkeur, smaak en budget. Deze pagina is vooral bedoeld om je te informeren over de fornuizen die er zijn.

Blijf ons volgen: binnenkort introduceren we meer over fornuizen en ovens!

Gasfornuizen dit wil je er op hebben

Meer weten over fornuizen? Deze week nog GRATIS te ontvangen!
Ons online magazine ” Wegwijs in fornuizenland ” t.w.v. € 24,95
Deze week nog GRATIS te ontvangen!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel