Franke introduceert Sirius-spoelbak van Tectonite®

sirius spoelbak

Het merk Franke introduceert een nieuwe serie spoelbakken waarin je niet alleen je kostje kunt koken maar ook zonder gevolgen je verfkwasten zou moeten kunnen uitspoelen. KeukenErvaringen.nl is geen sponsored blog, maar we besteden er graag even aandacht aan.

Franke Sirius-spoelbakken van Tectonite®

De reden waarom onze nieuwsgierigheid gewekt werd, zit ‘m in de innovatieve kant van Frankes nieuwe spoelbak: de fabrikant van keukenapparatuur vervaardigde de Sirius-productlijn uit Tectonite®, een door Franke ontwikkeld materiaal. Dit materiaal werkt afstotend voor vlekken en is, naar Frankes zeggen, zeer sterk en krasbestendig. Dit biedt, zoveel is duidelijk, verschillende voordelen boven standaard keukenspoelbakken van zink, tegeltjes of andere materialen.

Spoelbakken uit de Sirius-productlijn: slijtvast

Franke adverteert met de nieuwe spoelbakken als ‘ideale oplossing voor de klussende kok’. Dankzij het speciale materiaalsoort kunnen immers kwasten worden uitgespoeld zonder dat er verfresten in de spoelbak achterblijven. Ook zou je met een gerust hart je gereedschap in de spoelbak kunnen laten vallen zonder dat dit blijvende gevolgen heeft. De spoelbakken moeten ook tegen chemische reacties en hete cakes kunnen: volgens Franke is Tectonite® bestand tegen temperaturen tot 300°C. Ben je geen klussende kok, maar werk je wel met bijtende stoffen, zoals alcohol en schoonmaakmiddelen? Ook dan bieden de slijtvaste eigenschappen van Franke de garantie dat er geen vlekken in je spoelbak achterblijven.

Nadelen van Sirius-spoelbakken

Met de productspecificaties van de nieuwe spoelbakken van Franke zit het wel goed. We kunnen het echter niet laten om een kritische noot te kraken. Want hoe vaak spoel jij je kwasten uit in de gootsteen? Veel mensen schilderen niet heel vaak hun ramen en deuren. En wie het toch iedere week doet, kiest wel voor een eigen werkplek, met een aparte gootsteen.

Bovendien biedt de spoelbak van Franke garantie tot het afvalputje: wanneer je twee chemische stoffen tegelijkertijd in de spoelbak stopt, zodat een chemische reactie ontstaat, is de spoelbak daar prima tegen bestand. Zodra de stoffen echter in door de afvoer verdwijnen, heb je een probleem. De afvoerbuis is namelijk niet bestand tegen de temperaturen en bezwijkt alsnog. Dat is weliswaar een minder ernstig probleem dan een weggevreten spoelbak, maar de schade hoeft er niet minder om te zijn.
De door Franke genoemde voorbeelden nemen we dan ook met een korreltje zout. Niettemin biedt het innovatieve materiaal wel degelijk voordelen voor intensief keukengebruik. Wie kiest voor een Tectonite®-spoelbak heeft dan ook een van de meest duurzame spoelbakken van dit moment in handen.

Benieuwd naar de uitstraling en de werking van de Tectonite®-spoelbak? Kom langs in de showroom!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel