Goedkope inbouwapparatuur in je keuken

Goedkope keukenapparatuur

Wie een mooie keuken koopt bij een keukenzaak, koopt daar vaak de keukenapparaten bij. Het model in de showroom bevat immers de mooiste inbouwapparatuur, precies op maat voor de opgestelde keuken. Daarnaast wordt de keukenapparatuur (“goed merk, hoge kwaliteit!”) aangeraden door de keukenverkoper. Logisch dus dat je daar snel voor kiest. Je betaalt er echter wel voor. Maar het kan goedkoper!

Kies voor goedkopere inbouwapparatuur

Ondanks dat veel keukens in de showroom van een keukenzaak zijn uitgerust met de nieuwste, mooiste en duurste keukenapparaten, hoef jij ze ter perse aan te kopen. Natuurlijk is een keukenzaak daar – terecht – wel op uit, maar wanneer het echt niet nodig is of wanneer jouw budget niet toereikend is, kun je ook voor andere inbouwapparatuur kiezen. Bespreek dit met je keukenverkoper en vraag naar goedkopere alternatieven. Hoewel een keukenverkoper die liever niet verkoopt (lagere winst, minder goede kwaliteit), zal hij je vaak toch helpen aan een goede oplossing.

Inbouwapparatuur zelf kopen

Bij een keukenzaak betaal je algauw de hoofdprijs voor inbouwapparaten. Wil je precies dezelfde keukenapparaten als in het showroommodel, maar wil je er minder aan uitgeven? Noteer dan de merken en types en ga zelf op onderzoek uit. Eenzelfde model is bij een internetaanbieder al snel enkele honderden euro’s goedkoper.

Nadelen van eigen inbouwapparatuur

Het grootste voordeel van andere of goedkopere inbouwapparatuur zit in de prijs: je betaalt al snel vele honderden euro’s minder voor dezelfde of andere inbouwapparaten. De keuze voor andere keukenapparaten kent echter ook nadelen. Veel keukens zijn immers op maat gemaakt voor een bepaald merk of soort apparaat. Omdat niet alle ovens, magnetrons en gasfornuizen dezelfde afmetingen hebben, kan de aanschaf van andere apparatuur je in de problemen brengen. Wanneer de apparatuur te groot is, past het niet. Is de apparatuur te klein, dan houd je overal lege ruimtes over. Denk dus goed na over wat je wilt en bekijk de specificaties van de apparaten die je wilt kopen goed.
Een ander nadeel is de garantie: wanneer je apparaat onverhoopt kapot gaat, moet je naar een andere aanbieder dan de keukenzaak. Dat kan veel problemen opleveren. Die kwestie heeft echter ook weer een keerzijde: wanneer de keukenzaak failliet gaat, heb jij je risico’s gespreid.

Succes!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel