Greeploos 2.0

Greeploos-2.0

De greeploze keuken is al lang in. Hadden vroeger alle keukens klinken en knoppen, de laatste jaren zien we vooral greeploze keukens. Maar greeploos is al lang niet meer wat het geweest is. De nieuwste trend die we signaleren is “Greeploos 2.0”. We schrijven er in dit artikel over.

Wat is een greeploze keuken?

In de zucht naar steeds strakkere keukens, werd een aantal jaren geleden de greeploze keuken geïntroduceerd. Een greeploze keuken is een keuken waarin geen handgrepen zichtbaar zijn. Dat heeft als voordeel dat keukens er gladder en strakker uitzien. Je hebt immers geen keukenkastjes en –laden meer met knoppen of andere handgrepen. Naast een designaspect heeft de greeploze keuken ook een praktisch aspect: je kunt de keuken gemakkelijker schoonmaken én voorkomt dat je met je schort of broekzak achter een knop blijft haken (het gebeurt…!).
Natuurlijk moet je een keukenkastje gewoon kunnen openen. Greeploos is daarom niet helemaal greeploos: in een greeploze keuken is de handgreep gewoon weggewerkt in de bovenkant of zijkant van de lade.

Greeploze keuken 2.0

De greeploze keuken van een aantal jaren geleden heeft inmiddels een beetje afgedaan: er zijn honderdduizenden greeploze keukens verkocht. Tijd dus voor een nieuwe innovatie. We zien dan ook een nieuwe trend op het gebied van greeploze keukens. Die trend wordt in de keukenwereld “Greeploos 2.0” genoemd.
Ook deze nieuwe trend is niet helemaal greeploos te noemen: de nieuwe greeploze frontjes zijn aan de bovenkant voorzien van een inkeping waarin je je vingers kunt plaatsen. Natuurlijk ontbreken de knoppen weer, maar de greep is er wel.
Greeploos 2.0 is in verschillende smaken leverbaar. Zo kun je kiezen voor een zichtbare of onzichtbare greep. Per uitvoering zijn er weer verschillende varianten. In totaal zijn er dan ook 6 verschillende Greeploos 2.0-handgrepen. Genoeg om iedereen wat wils te bieden.

opties-greeploos-2.0

Greeploos en greeploos 2.0

Het grote verschil tussen greeploze keukens en greeploos 2.0 is de uitstraling. Waren de oorspronkelijke greeploze keukens gewoon rechttoe, rechtaan, inmiddels zijn er diverse designverbeteringen doorgevoerd. Met de nieuwe greeploze trend zien keukens er net weer wat nieuwer en trendy-er uit.
Nieuwe praktische aspecten heeft greeploos 2.0 nauwelijks. Het lijkt ons dat de inkepingen aan de bovenkant van frontjes net wat gevoeliger zijn voor stof. Maar dat is zo’n beperkt nadeel dat het niet opweegt tegen de designtrends.

 

 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel