Hansgrohe Metris Select: handige knop op de uitloop

Hansgrohe-Metris-Select

We blijven het herhalen: een keukenkraan is onmisbaar maar vaak toch niet zo handig te bedienen als je zou willen. Hoe vaak heb je niet vieze handen en krijg je de hendel niet omgedraaid? Hansgrohe, een belangrijke fabrikant van keukenkranen en niet te verwarren met Grohe, kwam met een innovatief product: Metris Select, een kraan met een handige knop op de uitloop.

Hansgrohe Metris Select

De Metris Select is op het eerste gezicht een gewone keukenkraan met één hendel aan de rechterkant. Hansgrohe voegde aan de kraan echter een innovatieve functie toe: een knop op de uitloop. Deze knop kun je met je handpalm, elleboog en, als het moet, zelfs met je voorhoofd bedienen. Dankzij de knop, de Select-knop genoemd, kun je de kraan aan en uit zetten zonder ‘m smerig te maken en zonder dat je je grip op de kraan verliest. Handig!
Ook naar de greep of hendel werd nog even goed gekeken: die is nu lang en vlak, waardoor je ‘m beter kunt bedienen. Je moet met de greep overigens wel de temperatuur regelen: dat kan niet via de Select-knop. Dat is dan weer wat minder handig, want dan moet je alsnog de hendel bevuilen. En de watertemperatuur is bovendien veel beter te regelen via de hendel. Je moet maar afwachten hoe heet of hoe koud het water is als je de knop gebruikt.

Mechanische bediening

Een groot voordeel van Metris Select is dat de kraan mechanisch werkt. De Select-knop gebruikt dus geen elektronica. Dat voorkomt de kans op storingen en heeft daarnaast als pluspunt dat je niet een hele installatie moet aanleggen om de kraan te kunnen laten werken.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel