Het Belling fornuis

Belling-fornuis-kleuren-deuren

In de categorieën “Engelse fornuizen” en landelijke fornuizen kennen we niet alleen de merken AGA en Falcon (hoe on-Engels deze fornuizen ook mogen zijn), maar ook het Belling fornuis. Belling levert immers een serie fornuizen in klassieke Engelse en landelijke stijl. De fornuizen zijn in trek bij consumenten die een mooi en betaalbaar fornuis willen waarmee ze meer kunnen dan gemiddeld. Daarom in onze artikelenreeks over fornuizen merken speciale aandacht voor het Belling fornuis

Meer weten over fornuizen? Ons online magazine
” Wegwijs in fornuizenland ” t.w.v. € 24,95
Deze week nog GRATIS te ontvangen!

Geschiedenis van het Belling fornuis

In tegenstelling tot de fornuizen van bijvoorbeeld AGA is het Belling fornuis een volbloed Engels fornuis. Het merk bestaat al zo’n 100 jaar en groeide uit tot een populaire leverancier van fornuizen voor de creatieve keukenconsument.

Belling levert diverse series met fornuizen, waarvan de Belling Classic-serie wel het bekendst is.
Het Belling fornuis valt op door z’n robuuste uitstraling. De fornuizen hebben een strakke of juist landelijke stijl en zijn afgewerkt met oog voor detail. Zo hebben de knoppen voor de gaspitten een uitgekiende plaats die absoluut anders is dan de knoppen op andere fornuizen: met dergelijke details weet het merk zich te onderscheiden.
Hoewel het Belling fornuis hoofdzakelijk in zwart of rvs is uitgevoerd, gaat Belling er prat op dat de fornuizen ook in vijf andere, opvallende, kleuren kunnen worden verkregen. Hoe? Via het principe dat we kennen van de Smart: je kunt de covers van het fornuis vervangen door een sprankelende kleur, waardoor het fornuis een heel andere uitstraling krijgt.

Belling-fornuis-vrijstaand

Belling fornuis Classic

We schreven het al: de Belling Classic-lijn is wel het bekendst. Deze fornuizen zijn leverbaar in varianten van 90, 100 en 110 cm. De smalste uitvoering heeft drie ovens, namelijk een grilloven, een 3D heteluchtoven en een Longdoor 3D heteluchtoven. Wie kiest voor een bredere uitvoering, krijgt rechtsonder in het fornuis een extra opbergvak.

De Belling fornuizen uit de Belling Classic-serie zijn overigens erg energiezuinig: ze hebben energielabel “A”! Een ander opvallend punt is dat Belling niet alleen fornuizen met gaskookplaat levert, iets wat we tot nu toe wel hebben gezien bij alle andere fornuismerken die we behandelden. Wie kiest voor de Belling Classic 900 EI, krijgt een Belling fornuis met inductiekookplaat en tiptoetsbediening. Het merk speelt daarmee handig in op de wens van bepaalde consumenten om een fornuis met inductiekookplaat te hebben. Als één van de weinige (of misschien zelfs de enige) aanbieders van deze fornuisvariant, kan Belling natuurlijk makkelijk scoren.

Belling heeft naast de Classic-serie ook nog de Belling DB4-serie en de New Belling 900 DFT-serie. Met deze series speelt het merk in op de vraag naar strakke fornuizen. Vooral de New Belling 900 DFT-serie kenmerkt zich door strakke, glimmende fornuizen.

Onze mening: Belling zet een uitgebreid en uniek assortiment met fornuizen neer met voor iedereen wat wils. Wie een Belling fornuis wil, hoeft bovendien niet extreem diep in de buidel te tasten: de prijzen voor een Belling fornuis variëren van € 1500 tot € 1800, met een enkele uitschieter voor uitgebreidere varianten met accessoires. Het Belling fornuis is daarmee goedkoper dan fornuizen van Atag en duurder dan Bestron.

Belling fornuis gebruiksaanwijzing

De bediening van het Belling fornuis is niet extreem moeilijk, maar vraagt wel om wat kennis van zaken. Het is opvallend dat veel consumenten op internet zoeken naar “Belling fornuis gebruiksaanwijzing”. Dat geeft te denken. Vindt men de bediening van het Belling fornuis toch te moeilijk? Of levert Belling simpelweg geen gebruiksaanwijzing?
Hoe dan ook, voor wie op zoek is naar een Belling fornuis-gebruiksaanwijzing, hebben wij een handige link: Belling fornuis gebruiksaanwijzing-beknopte versie

Belling fornuis review

Belangrijker zijn voor veel consumenten echter de fornuis reviews. Hoe denken andere consumenten over het Belling fornuis?

De Belling fornuis reviews die we vonden, zijn over het algemeen erg positief: consumenten waarderen de uitstraling en veiligheidsfuncties. Schreven we eerder over het Lofra fornuis dat verguisd wordt, van Belling geldt het tegendeel: consumenten zijn lovend en waarderen de afzonderlijke fornuizen van het merk hoog, met een uitschieter voor een enkele variant. Af en toe klagen consumenten dat bepaalde grillroosters of lades niet helemaal goed passen. Over de kookfuncties en veiligheidsfuncties lezen we geen klachten. Dat betekent niet per se dat ze er niet zijn, maar anders hadden we het zeker gehoord!

Wat is jouw ervaring met het Belling fornuis? Laat het hieronder weten! Of twijfel je over de aankoop van een Belling fornuis?

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel