Het La Cornue-fornuis

La_Cornue_Black-fornuis

La Cornue fornuizen

Moet koken voor jou één groot culinair feest zijn en mag iedereen jouw gepersonaliseerde fornuis zien? Eis je bovendien dat jouw (oven)gerechten onmiskenbaar sappig en als niet te versmaden worden ervaren? Een fornuis van La Cornue grenst aan de volmaaktheid.

Geschiedenis

Parijs 1908: Albert Dupuy, gastronoom en vakman met hartstocht voor nieuwe technologieën, laat zich inspireren door de verdeling van gas voor de verlichting in Parijs en bouwt zo het eerste kookfornuis van La Cornue: “La Cornue Rôtisseuse-Pâtissière met gasdoorstroom”. Hierbij wordt het principe van de natuurlijke doorstroom van warme lucht gebruikt in een revolutionaire oven die men toen het “metrogewelf” noemde.

Drie generaties werkten aan een verdere professionalisering van het merk. Vandaag de dag genieten de La Cornue-keukens veel aanzien in de gastronomie op internationaal vlak (40 landen) en zijn er verschillende modellen verkrijgbaar.

Prijsklasse La Conue fornuizen

De prijsklasse van La Cornue bevindt zich in de Supertop-klasse vanaf € 6.000,00 tot 25.000,00 oplopend naar 40.000,00

De toppics van een La Cornue

Gas-koepeloven

De ovens van La Cornue hebben nog steeds een koepelvorm. Naast de elektrische oven die alle hedendaagse functies heeft, is de gasoven van oudsher dé reden voor kookliefhebbers om een La Cornue te kiezen. Het vocht wat vrijkomt bij een oven op gas zorgt ervoor dat gerechten sappig blijven.
Door de gepatenteerde G4 technologie, met een draaibare plaat op gas in het midden van de koepeloven, wordt de warmte op drie verschillende manieren gelijkmatig in de oven verdeeld: via straling, convectie & geleiding. Het zorgt voor hoogwaardige kooktechnieken en een snellere opwarmtijd:

Revolutionaire ovendeur

De ovendeur van Cornue is er nog steeds één van massief metaal die met grote precisie wordt vervaardigd zodat hermetisch kan worden afgesloten. Ongevoelig voor vervormingen bij enorme temperatuurverschillen. De deur blijft dus dicht tijdens het gebruik en zorgt voor behoud van vocht en smaak. De kleine luchtspleten op het deuroppervlak, die zichtbaar worden bij het openen, zorgen ervoor dat de deur niet te warm wordt tijdens gebruik. Nadeel is dat de kok dus niet even een blik in de oven kan werpen tussendoor.

Hoogwaardige materiaalgebruik la Cornue

La Cornue gebruikt hoogwaardige materialen: gietijzer, staal, koper, massieve messing, nikkel en email. Het fornuis weegt dan ook zo een paar honderd kilo.

Op bestelling gemaakt

Elk Château-fornuis dat tegenwoordig gemaakt wordt, blijft een origineel en genummerd werk van een Compagnon La Cornue. Het is wordt uitsluitend op bestelling gemaakt, per stuk, gemonteerd door één enkele Compagnon die de nodige tijd neemt om er een uniek voorwerp van te maken, naar wens van de klant.

Modulesysteem voor bovenkant fornuis
De bovenkant van het fornuis kan, naar keuze van de klant, worden ingericht met verschillende zones: gas, inductie, gril, wok en de gesloten kookplaat.

La Cornue keukeninrichting

Om aan de steeds hogere eisen te kunnen beantwoorden van klanten die op zoek zijn naar uitmuntendheid, biedt La Cornue ook een algemene keukeninrichting aan, die de naam Architecture Culinaire meekreeg. Het combineert de kookplaten met meubelen, ventilatie, koelkasten, wijnkelders en keukengerei; alles waar een veeleisende semiprofessionele hobbykok van droomt.

Informatie:

Voor meer informatie: de Nederlandse importeur is DeNardi B.V uit Barendrecht:   De Nederlandse La Cornue website:

 

Zie hier ook ons onderzoek naar alle merken fornuizen

Meer weten over fornuizen? Deze week nog GRATIS te ontvangen!
Ons online magazine ” Wegwijs in fornuizenland ” t.w.v. € 24,95
Deze week nog GRATIS te ontvangen!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel