Hoe het kookeiland steeds populairder wordt

Het kookeiland is al een aantal jaren op de markt en we hebben al eerder een gestage opmars bespeurd. Toch is het hoogtepunt nog niet bereikt. Steeds meer consumenten kiezen voor een kookeiland of overwegen het in elk geval. Waarom?

Het kookeiland als trefpunt

Een kookeiland is een designobject. Omdat het midden in de keuken staat, moet het praktisch én mooi zijn. Bovendien biedt de toegankelijkheid vanaf alle kanten mooie toepassingsmogelijkheden. Zo kun je aan een kant een spoelbak en werkruimte maken, terwijl je de andere kant gebruikt als bar of eettafel. Een andere mogelijkheid om je hele eiland te gebruiken om eten te bereiden en te koken. Weer andere consumenten stoppen ook hun vaatwasser in het kookeiland. Dat gebeurt overigens niet al te veel, want daar gebruikt men liever het gewone keukenblok voor. Een kookeiland moet geen werkplaats worden …
Het kookeiland is hoe dan ook een trefpunt. Sta je in en traditionele keuken vaak met je rug naar een gezelschap toe, een kookeiland biedt je de mogelijkheid om open te communiceren. Daarmee trek je als vanzelf huisgenoten naar je aanrechtblad en kun je gemakkelijk praten of even lekker hangen. Het kookeiland vervangt daarmee de eettafel – die in veel gevallen ook niet meer nodig lijkt te zijn.

Waarom een kookeiland?

Waarom kiezen consumenten voor een kookeiland? Eigenlijk vooral vanwege het designaspect. Een tweede aspect is dat je meer ruimte krijgt omdat je vier kanten hebt waaraan je kunt staan en/of werken. En ten slotte is er nog het opruimaspect. Wij geloven er zelf niet zo sterk in, maar veel kopers van een kookeiland roemen vooral de opbergruimte die ze met een kookeiland krijgen. Daarmee slaan ze dus drie vliegen in één klap: ze hebben een trendy keuken die ook nog eens praktisch én gezellig is. Precies datgene waarom we veertig jaar geleden een hoekkeuken kochten …

 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel