Hoogglanskeuken: ervaringen en hoogglanskeukens schoonmaken

hoogglans keuken schoonmaken

Hoogglanskeukens zijn populair. Wie niet kiest voor een klassieke keuken of voor een Old Wood-keuken, kiest in veel gevallen voor een hoogglanskeuken. Veel consumenten zien echter van een hoogglanskeuken af omdat-ie zo glimt en dus wel gevoelig moet zijn voor vlekken en vingerafdrukken. Hoe houd je je keuken schoon en netjes? We beschrijven het in dit artikel.

Hoogglanskeukens: ervaringen

Verreweg de meeste consumenten die we spreken en die in het bezit zijn van een hoogglanskeuken, zijn positief. Dat mag geen wonder heten, want we gaan er vanuit dat ze de aankoop van hun dure keuken goed overdacht hebben.
De meeste mensen die kiezen voor een hoogglanskeuken, zijn erg gericht op het schoonmaken óf maken zich juist helemaal niet druk om een kras of vlek.
Niettemin geven ze wel aan dat krassen en vlekken op hoogglanskeukens wel goed zichtbaar zijn. Vooral op egale hoogglanskeukens vallen krassen en vlekken op. Wie dus de aanschaf van een hoogglanskeuken overweegt, dient zich bewust te zijn van de nadelen.

Hoogglanskeuken schoonmaken

Hoe moet je een hoogglanskeuken schoonmaken? De methoden verschillen. Wel geven veel eigenaars van een hoogglanskeuken aan dat je er echt voor moet willen gaan. Wanneer je je stoort aan vlekken en andere viezigheden, moet je niet aan een hoogglanskeuken willen beginnen tenzij je veel tijd aan de schoonmaak wilt besteden.
Veel hoogglanskeukens kunnen eenvoudig worden onderhouden met een natte en droge doek: veeg vlekken snel weg en wrijf regelmatig het oppervlak van de frontjes schoon.
Eventueel zijn er speciale schoonmaakmiddelen die een coating of vuilafstotend laagje over de frontjes aanbrengen, zodat je minder vaak naar de vlekken hoeft om te kijken.
We zijn zelf geen gebruikers van een hoogglanskeuken maar stellen ons voor dat je ‘m, net als een auto, toch regelmatig in de was moet zetten om ‘m mooi te houden.

Hoogglanskeukens: tips

De meest gehoorde tip van eigenaars van hoogglanskeukens is dat je er voor moet of gaan of anders niet aan moet beginnen. Een keuken moet immers niet alleen mooi maar vooral ook praktisch zijn.
En nog een handige tip: overweeg eerst even de plek van het keukenblok in je keuken: als er voortdurend veel licht op valt, zullen de vlekken eerder te zien zijn. Wanneer je zichtbare vlekken kunt voorkomen door de keuken uit het licht te plaatsen, komt een onderhoudsvrije hoogglanskeuken binnen handbereik.

Wat zijn jouw ervaringen met hoogglanskeukens?

Laat je ervaring met hoogglanskeukens achter onder dit artikel..

Stel hier uw vraag

 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel