Houten werkbladen: sterk en duurzaam

houten werkbladen: Greenpanel

Houten werkbladen bewijzen dat innovatie en duurzaamheid uitstekend samen kunnen gaan. Voor de keukenkoper een kans om bij te dragen aan een beter milieu.De Greenpanel werkbladen van Dekker uit Zevenhuizen zijn een voorbeeld van zulke werkbladen.
Deze bekende fabrikant en maatwerkspecialist voor werkbladen heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan, en geeft keukenkopers graag de kans op hun beurt te kiezen voor duurzaam en milieuvriendelijk. Daarom bracht Dekker Zevenhuizen de Greenpanel werkbladen op de markt.

Milieuvriendelijk

De Greenpanel werkbladen zijn vervaardigd van hout uit Europese bossen. Het FSC-keurmerk is niet voor niets aan de Greenpanel werkbladen toegekend. Geen onverantwoorde kap van bomen voor deze werkbladen dus.

Maar Greenpanel is meer dan verantwoord hout. De werkbladen worden met oog voor het milieu geproduceerd. De aanvoerlijnen voor de productie worden kort gehouden, het productieafval zorgvuldig gescheiden en er wordt gewerkt met energiezuinige apparatuur. Omdat deze houten werkbladen worden vervaardigd van HDF (hoge dichtheid) is er minder volume nodig voor de productie.

Daarmee is een Greenpanel werkblad een uitstekend, milieuvriendelijk alternatief voor kunststof werkbladen.

Sterk en hittebestendig

Greenpanel houten werkbladen zijn licht, makkelijk te monteren en oersterk. Ze zijn afgewerkt met polypropyleen, dat milieuvriendelijker is dan de gangbare afwerkingsmaterialen. Bovendien is polypropyleen beter bestand tegen chemische stoffen, hitte en UV-straling. In alle kleuren verkrijgbaar, dus geschikt voor elke keukenstijl.

 

Dat Greenpanel niet alleen milieuvriendelijk maar ook trendy is, bewijst het type Keramiek XL. Een subtiel, dun werkblad dat in 1 cm massief verkrijgbaar is. Het bestaat uit drie lagen keramisch plaatmateriaal met daartussen glasvezelmatten voor de stevigheid. Verkrijgbaar in alle kleuren. Van Chocolate en Stonegrey tot Basaltblack en Bluestone.

 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel