Hygiëne in de keuken met Lapitec Bio-care

Laptic-bio-care-aanrechtblad

Het coronavirus heeft ons extra alert gemaakt op de hygiëne regels. We zijn ons bewuster dan ooit dat goede hygiëne een goede gezondheid betekent. De hygiëneregels in de keuken kennen we wel: was je handen voor het koken en houd snijplank en aanrecht goed schoon. Maar wist je dat er een nieuwe oplossing bestaat voor een brandschoon oppervlak? Een Lapitec aanrechtblad met Bio-Care is een aanrechtblad met antibacteriële werking. 

Lapitec aanrechtblad met Bio-Care technologie

Een Lapitec aanrechtblad heeft een antibacteriële werking doordat het materiaal organische deeltjes afbreekt. Dit bacterie-werend effect komt tot stand door toevoeging van Titanium Dioxide (TiO2) tijdens het productieproces. Ook doodt de TiO2 bijvoorbeeld schimmels en micro organismen die onaangename geurtjes verspreiden. Waarbij dit effect wordt versterkt door natuurlijk zonlicht of kunstlicht. Uit onderzoek blijkt dat bij het Lapitec materiaal een soort fotosynthese plaatsvindt, waarbij stikstof oxiden uit de lucht worden opgenomen. Vergelijkbaar dus met de luchtzuiverende werking van boombladeren!

Een natuurlijk aanrechtblad van groot formaat

Dat een Lapitec een uniek en uiterst hygiënisch keukenblad is mag duidelijk zijn. Gelukkig hebben de aanrechtbladen ook een prachtige exclusieve uitstraling en zijn ze in vele uitvoeringen verkrijgbaar. Allemaal sterk, slijtvast en hittebestendig doordat ze van 100% porselein-keramiek gemaakt worden. Een extra voordeel is dat de Lapitec platen met 5,1 m² flink aan de maat zijn. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor het creëren van een naadloos kookeiland.

Lapitec werkblad: duurzaam en recyclebaar

Het fabricage proces van de Lapitec werkbladen vindt plaats in Italië. Het is duurzaam en verloopt volledig met behulp van groene energie. De bestanddelen zijn 100% biologisch waardoor het blad ook volledig recyclebaar is. 

Op de markt zijn reeds talloze zeer kwalitatieve aanrechtbladen te verkrijgen van verschillende merken, materialen, kleuren en structuren. Een overvloed om uit te kiezen! Desondanks voegen wij er, vanwege de uitzonderlijke eigenschappen, nog één toe aan dit lijstje: de Lapitec met Bio-Care.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel