Ikea presenteert nieuwe aanrechtbladen en kraan

ikea-presenteert-nieuwe-aanrechtbladen-en-kraan

Ikea-keukens zijn onder de bezoekers van KeukenErvaringen.nl niet onbekend. We ontvangen regelmatig bezoekers die meer willen weten over de Ikea keuken, het Ikea aanrechtblad of andere keukenonderdelen van Ikea. Soms willen ze weten hoe goed die producten zijn en soms zijn ze op zoek naar de mogelijkheden. Wat betreft die laatste categorie: we hebben goed nieuws, want Ikea komt met nieuwe aanrechtbladen, spatranden en kranen.

Ikea keuken

Wat betreft bezoekers die op zoek zijn naar informatie over Ikea-kwalieit: de kwaliteit van Ikea is zeker niet slecht, maar je hebt niet de keuze, technische mogelijkheden, designs en service die de meeste keukenzaken je wel kunnen bieden. Net als bij alle producten kun je immers kiezen uit standaardmodules die je op allerlei manieren kunt rangschikken en combineren, maar je blijft beperkt tot de afmetingen, designs en materialen die Ikea voor je heeft geselecteerd. Daarnaast heb je geen keukenzaak of monteur op wie je terug kunt vallen wanneer er iets is. Je bespaart dus wel geld, maar kunt toch sterk afhankelijk zijn van anderen.

Nieuwe Ikea-aanrechtbladen

Sinds vorige maand heeft Ikea een nieuwe reeks producten, bedoeld ‘om de keuken een eigen karakter te geven’. Eén van de onderdelen in die nieuwe productserie is het aanrechtblad. De nieuwe Ikea aanrechtbladen zijn speciaal ontworpen om op te vallen op het gebied van design. Het aanrechtblad Ekbacken van laminaat is verkrijgbaar in marmer of grijs of met een zandsteen- of betoneffect. Het bestaande Säljan aanrechtblad is nu ook in zwart marmer verkrijgbaar. Ikea prijst de producten aan omdat ze zeer slijtvast en onderhoudsvriendelijk zijn. Een nadeel is natuurlijk dat Ikea geen echte marmeren aanrechtbladen aanbiedt (het verschil tussen echt en nep kan bij aanrechtbladen van laminaat nogal eens goed zichtbaar zijn), maar je tilt je er in elk geval geen breuk aan.

Ikea spatranden

Er wordt al weer een tijdje gepraat over spatranden in de keuken: designers ontdekken nieuwe mogelijkheden. Ikea introduceert daarom de serie Lysekil spatranden die spetters en vuil op je muur moeten voorkomen. De serie bestaat uit zes verschillende panelen met zes verschillende designs – variërend van messing tot een wolkenpatroon. De spatranden zijn hitte-, water-, vet- en vuilbestendig (hoe kan het ook anders). De wandpanelen zijn 120 x 55 cm. Dat is handig wanneer je een kleine keuken hebt, want dan ben je met een paneel klaar. Heb je een bredere keuken, dan wordt het lastiger want dan zie je een naad en moet er misschien wel gezaagd worden. Het effect van een grote strakke plaat is echt anders dan van kleine tegeltjes, en wellicht niet ideaal als je op zoek bent naar een bepaalde stijl keuken. Wel handig: de panelen zijn dubbelzijdig, dus je kunt altijd kiezen welke kant je monteert.

Ikea keukenkraan

Ten slotte introduceert Ikea nog de Bosjön keukenkraan. Opvallend aan deze Ikea kraan is dat de hendel niet aan de onderkant, maar aan de bovenkant zit. Als je de hendel beweegt komt er koud water uit, waardoor onnodig warmwatergebruik (en dus energieverbruik) moet worden verminderd. De keukenkraan is verkrijgbaar in de kleuren staal, wit en zwart. Hoewel de witte en zwarte variant prima in het concept van Ikea passen, zien ze er lang niet zo ‘kraanachtig’ uit als de staalkleurige variant.

Wie op zoek is naar een keuken die qua design vergelijkbaar is met de goedkopere keukens van een gewone keukenzaak, kan zich misschien het beste richten op de bestaande keukenlijn. De nieuwe keukenproducten voorzien vast in een behoefte, maar geven de keuken een heel andere (en soms ook minder luxe) uitstraling dan je van een keuken zou verwachten. Neem je dat echter voor lief, dan kun je echter voor relatief weinig geld toch een opvallende keuken plaatsen.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel