Inbouw koffieapparaten: soorten en merken

Soorten-inbouw-koffieappara

Vorige week schreven we over inbouw koffieapparaten en hun toenemende populariteit. In het artikel kon je lezen dat inbouw koffieapparaten niet voor elke keuken geschikt zijn. Wanneer je een bestaande keuken hebt, wordt het moeilijk om een inbouw koffieapparaat te plaatsen. Wanneer je voor een nieuwe keuken op pad gaat, kan het echter de moeite waard zijn om je er eens goed in te verdiepen. We helpen je graag een handje en zetten alles op een rijtje.

Verschillende soorten inbouw koffieapparaten

Er zit best veel verschil tussen inbouw koffiezetapparaten: je hebt ze met een vaste wateraansluiting en zonder vaste wateraansluiting. Het voordeel van de eerste variant is dat je ‘m nooit meer hoeft bij te vullen. Een inbouw koffieapparaat zonder vaste wateraansluiting moet je, afhankelijk van je koffiegedrag, elke dag bijvullen.Dan zijn er nog de inbouw koffieapparaten die onderhoudsvriendelijker zijn dan hun soortgenoten. Onder andere Miele en Bosch hebben inbouw koffieapparaten ontwikkeld die je minder vaak zelf schoon hoeft te maken. Let op: zelfreinigend betekent niet dat je helemaal niets meer hoeft te doen. Koffieapparaten die je wel zelf moet reinigen vereisen echter meer onderhoud: daar moet je regelmatig reservoirs en lades van legen en schoonmaken. Een zelfreinigende koffieautomaat neemt je een groot deel van je werk uit handen.
Een andere belangrijke overweging is het volume van een koffieapparaat. Over het algemeen worden inbouw koffieapparaten steeds stiller. Nu hoor je ze natuurlijk niet de hele dag, maar het is wel prettig dat je een gewoon gesprek kunt blijven voeren terwijl je koffie wordt gezet. Daar kun je dus beter wel even op letten tijdens de aanschaf van een inbouw koffieapparaat.

Welke merken inbouw koffieapparaten zijn er?

Wie op internet zoekt naar inbouw koffieapparaten, komt erachter dat er veel verschillende soorten zijn. Toch is het moeilijk om er via Google achter te komen welke merken er nu allemaal zijn en welke merken er populair zijn. Daarom zetten wij de belangrijkste op een rijtje.
Zoals je in ons vorige artikel al kon lezen, maken inbouw koffieapparaten vaak deel uit van een lijn met keukenapparatuur. Dat betekent dat inbouw koffieapparaten, magnetrons en ovens vaak een eenheid vormen. Je kunt natuurlijk een los inbouw koffieapparaat kopen, maar wanneer je echt eenheid en uitstraling in je keuken wilt hebben, doe je er goed aan om je apparaten op elkaar af te stemmen. Kijk dus niet alleen naar je inbouw koffieapparaat maar ook naar andere keukenapparaten die je wilt aanschaffen: de juiste afweging geeft je jarenlang plezier, terwijl een onzorgvuldige afweging je keukenpret aardig kan vergallen.

Miele inbouw koffiemachine

Eén van de meest gevraagde koffiemachines is van Miele. We zien dat mensen vooral zoeken naar inbouw koffiemachines van Miele. Miele biedt diverse koffieapparaten, met en zonder vaste wateraansluiting. Alle inbouw koffieapparaten werken met koffiebonen en zijn geschikt voor twee kopjes koffie per keer. Dat heeft heerlijke koffie tot resultaat, maar is in het “onderhoud” wel wat duurder dan als je gewone filterkoffie koopt. De meeste koffieapparaten zijn ook voorzien van een touchscreen. Lekker modern.
Prijzen variëren van € 2500 tot € 3500.

Miele-inbouw-koffiemachine

AEG inbouw koffieapparaat

AEG heeft ook een lijn met inbouw koffieapparaten. Om precies te zijn: één inbouw koffieapparaat. Bijzonder is dat deze wel geschikt is voor 4 tot 6 kopjes per keer. Kost natuurlijk wat, maar dan kun je wel alle gasten in één keer van koffie voorzien. Dat is ook wel handig…
Op de PE4551-M ontbreekt natuurlijk geen touchscreen. Ook werkt het koffieapparaat op koffiebonen, zodat je altijd verse koffie hebt. De website van AEG bevat zelf geen prijzen, maar we vonden ‘m op internet voor € 1500. Dat is wel een stuk goedkoper dan de apparaten van Miele.

AEG-inbouw-koffieapparaat

Bosch inbouw koffiemachine

Ook Bosch, een bekende in keukenland, heeft diverse koffieapparaten. Net als AEG biedt het merk echter maar één inbouw koffieapparaat aan. Je hebt dus weinig keuze. Het merk gaat prat op de prijzen die met de TCC78K751 zijn gewonnen. De koffiebonenmaler is voorzien van een techniek die weinig herrie maakt. Eventueel kun je kiezen voor een extra sterk bakkie. En natuurlijk ontbreekt ook op dit apparaat het touchscreen niet.

Bosch-inbouw-koffiemachine

Siemens inbouw koffieapparaat

Het wordt wat eentonig in dit artikel: ook Siemens heeft maar één inbouw koffieapparaat. Wederom met aanraakbediening en aromafunctie, net als het apparaat van Bosch. Eigenlijk vinden we het apparaat verdacht veel op die van Bosch lijken.
De prijs: € 2379

ATAG inbouw koffieapparaat

ATAG biedt wat meer koffieapparaten. Je moet even zoeken op internet, maar dan vindt je diverse varianten. Naast koffiebonen accepteren ze ook filterkoffie. Dat merk je misschien aan de smaak, maar ook in de prijs.Model CM4411AC bevat druktoetsen en is daarmee een van de weinige moderne inbouw koffieapparaten zonder touchscreen. Het apparaat heeft ook iets minder bar (15) dan zijn concurrenten. Handig is dat je zelf kunt instellen hoeveel koffie je wilt: een espressobakje of een grote mok.
Consumentenadviesprijs: € 1999.

ATAG-inbouw-koffieapparaat

Pelgrim inbouw koffiemachine

Ten slotte bespreken we nog kort een inbouw koffieapparaat van Pelgrim. Deze is te verkrijgen in twee varianten die het vooral van hun verschil in design moeten hebben. Beide apparaten zijn voorzien van aanraakbediening. Je kunt zelf een melkkan onder het apparaat plaatsen wanneer je een melkbakkie wilt. Die kan kun je vervolgens weer met één druk op de knop schoonmaken. Zelfreinigend is hij niet: dat moet je zelf doen. Handig is dat Pelgrim aanbeveelt welke apparaten je het beste met dit inbouwapparaat kunt combineren: scheelt veel zoekwerk.
Met zijn € 1500 is het een van de goedkopere modellen.

Pelgrim-inbouw-koffiemachin

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel