Inductiekookplaat met wokbrander

boretti_wok

Wokken is helemaal in. Sinds de Oosterse kookkunst jaren geleden naar Nederland overwaaide, wokken veel mensen zich suf. Toch kijken wij Nederlanders graag eerst de kat uit de boom. Daarom heeft het even geduurd voor mensen de wokkunst en –techniek zelf in huis haalden. Inmiddels is de wokkunst echter helemaal ingeburgerd en wordt er ook thuis heel wat afgewokt. Dat mensen daarbij soms hun eigen invulling aan de kooktechniek geven, mag de pret niet drukken. Fabrikanten van kookapparatuur spelen er gretig op in. Hoewel bepaalde producten al jaren geleden werden geïntroduceerd, gaan ze nog steeds (en soms zelfs meer dan voorheen) als de spreekwoordelijke warme broodjes over de toonbank. We bespreken de inductiekookplaat met wokbrander.

De inductiekookplaat met wokbrander

Inductiekoken heeft in de achterliggende jaren een flinke opmars gemaakt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat producenten van kook- en keukenapparatuur een link hebben gelegd tussen inductiekoken en wokken. Het luxe keukenmerk Boretti introduceerde in 2008 acht al een prachtige inductiekookplaat met wokbrander. Deze inductiekookplaat met wokbrander verschilt van andere soortgelijke ontwerpen omdat de wokbrander niet op de kookplaat is aangebracht, maar erin. Of beter gezegd: er half onder. De wokbrander is namelijk in de vorm van een kuil in de kookplaat aangebracht. Hierdoor kunnen de vlammen goed langs en over de pan slaan (dat is het idee achter wokken), waardoor het eten op de juiste wijze wordt verwarmd en een klassieke woksmaak wordt verkregen.

De voordelen en nadelen van een inductiekookplaat met wokbrander

Voor wie de wokbrander van Boretti niet mooi vindt of wie geen geld overheeft voor de dure kookplaat, zijn er genoeg andere alternatieven. Zo introduceerde ATAG een wokbrander óp de inductiekookplaat en ook andere keukenmerken hebben een soortgelijk product geïntroduceerd. Wat ons betreft, weegt er geen enkel alternatief qua design op tegen de inductiekookplaat van Boretti, maar over smaak en budget valt niet te twisten.
Zelf zien we weinig nadelen in de kookplaten met wokbrander. Het is jammer dat de meeste merken weinig vindingrijk zijn en kiezen voor een wokbrander óp de kookplaat, maar de keuze is te begrijpen. Wie graag wokt, heeft alleen maar baat bij een wokbrander en dan is het design niet het allerbelangrijkst. In die zin biedt de wokbrander op de kookplaat dus ook voordelen.
De echte kenners noemen vaak dat de smaak van thuis gewokt eten het, vanwege de beperkte functionaliteit, niet haalt bij het echte wokken. Wat ons betreft is dat vooral met wokbranders óp de kookplaat verleden tijd. En anders is er altijd nog de afhaalwok…

Wil je meer weten over de voor- en nadelen van een inductiekookplaat met wokbrander? Bezoek de showroom en vraag advies aan een van onze adviseurs!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel