De Insinkerator-kraan: 3 in 1

De-Insinkerator-kraan-3-in-1.jpg

Over kranen valt veel te zeggen: niet alleen komen er steeds weer nieuwe trends, technologieën en designs, maar er komen ook steeds meer merken op de markt. We werden gewezen op de Insinkerator, een 3-in-1-kraan die al een tijdje op de markt is, maar die we nog nooit hadden gezien. In dit artikel beschrijven we ‘m in hoofdlijnen.

Insinkerator-kraan

Sinds de ontwikkeling van de Qooker willen steeds meer mensen een kokendwaterkraan of andere multifunctionele kraan. Inmiddels heeft de Qooker tal van soortgelijke producten van andere merken voortgebracht. Een daarvan is de 3-in-1-kraan van Insinkerator. Deze heetwaterkraan is van het merk Insinkerator, officieel InSinkErator geheten.
Insinkerator produceert systemen waarmee afval kan worden vermalen, maar bracht ook een kraan op de markt.
Qua functionaliteit is de kraan vergelijkbaar met andere heetwaterkranen: hij biedt koud, warm en stomend heet water uit een kraan. Dat de kraan stomend heet water zou geven, lijkt echter niet de stroken met de bewering op de site van de importeur: daar staat dat de kraan heet water met een temperatuur van 98 graden geeft. Dat is natuurlijk heet genoeg voor bijna elke toepassing, maar het betekent wel dat de 3-in-1-kraan feitelijk geen kokendwaterkraan is. Water kookt namelijk pas bij 100 graden.
Hoe erg is dat? De meeste mensen zullen dat temperatuurverschil niet merken omdat kokend water uit de kraan vaak wordt gebruikt om snel thee te zetten of om een pan water snel aan de kook te brengen. Het afkoelen van 100 of 98 graden tot een drinkbare temperatuur duurt ongeveer even lang, terwijl het opwarmen van 98 naar 100 graden ook zo gepiept is. En in de praktijk zal ook niet elke kokendwaterkraan van een ander merk altijd water van precies 100 graden geven.

De Insinkerator-kraan bestaat uit Insinkerator-boiler en een kraan naar Italiaans design. De boiler heeft een filtersysteem en een inhoud van 2,5 liter. Volgens de omschrijving kan de boiler eenvoudig worden geïnstalleerd en aangesloten op de heetwaterkraan. Het filter, waarvan de navulsets los verkrijgbaar zijn, moet zorgen voor vers en schoon water. De boiler verbruikt 1300 watt en wordt daarom omschreven als ‘heel energiezuinig’.
De kraan zelf is verkrijgbaar in een uitvoering van chroom en een rvs-versie.

Insinkerator-kraan review

De specificaties van de Insinkerator-kraan zijn sterk en vergelijkbaar met die van concurrerende merken: de kraan kan koud, warm en heet water geven, heeft een eigen boiler (los verkrijgbaar) en ziet er ook nog eens strak uit. Hij past dan ook zeker in de moderne keukens. Voor traditionele keukens heeft het merk niets te bieden, waardoor liefhebbers van klassieke keukens per definitie op een ander merk zijn aangewezen. De veiligheid wordt gegarandeerd via een dubbele hefboomfunctie.
Feedback van gebruikers hebben we nog niet ontvangen. Dat zal vooral te maken hebben met het feit dat het niet zo’n bekend merk in Nederland is.
Wel opvallend is dat de kraan in Nederland verkrijgbaar is via de Praxis. Aan een kant roept dat vragen op: waarom is de kraan niet verkrijgbaar via keukenzaken, maar alleen voor doe-het-zelvers? Aan de andere kant biedt het particulieren die op zoek zijn naar een heetwaterkraan mogelijkheden: je hoeft alleen maar naar de Praxis voor je nieuwe kraan.
Even opvallend is het prijsverschil: op de website van de importeur staat de kraan te koop voor € 995, maar bij de Praxis betaal je € 499 voor de kraan en € 399 voor de boiler. Het loont dus de moeite om even rond te kijken.

Heb jij een Insinkerator-kraan? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel